Opmars naar Romeinenweekend in Ermelo

Museum Het Pakhuis in Ermelo is bezig met een opmars naar het Romeinenweekend van vrijdag 11 tot en met 13 september.

Romeinenweekend Ermelo

Bezoekers en inwoners kunnen dan het museum en bij deelnemende organisaties in omgeving Ermelo proeven wat Romeinse gebruiken waren bij. In de weken voorafgaand hieraan kunnen bezoekers van Museum Het Pakhuis alvast opwarmen met een aantal thematische activiteiten.

Feestelijke activiteiten bij Museum Het Pakhuis in Ermelo van dinsdag 25 augustus tot en met zaterdag 29 augustus

Op dinsdag 25 augustus kraken de hersens om Romeinse tactische puzzels op te lossen tijdens Romeinse spellen spelen. Hoe kan je een brug sterk genoeg maken? Op donderdag 27 augustus mag iedereen aan tafel schuiven tijdens Aan tafel! Koken met de Romeinen. Wat at een Romein en was dat ook lekker? Kook en proef mee! Zaterdag 29 augustus vertelt een Romeinse soldaat van 13:30 uur tot 16:30 uur tijdens De Romeinse Soldaat vertelt hoe het was om te wonen op het Romeinse Marskamp en waarom hij hier in Ermelo is. Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en kosten enkel entree bij Museum Het Pakhuis.

Daarnaast kunnen bezoekers op dinsdag 25 augustus en donderdag 27 augustus tot en met zaterdag 29 augustus bij Museum Het Pakhuis het 10-jarige bestaan van het museum vieren op een bescheiden manier in plaats van het grootse oorspronkelijk geplande feest in september.

Romeinenweekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september

Tijdens het Romeinenweekend fiets je mee met een gratis fietstocht van circa 23 kilometer langs historische plekken in Ermelo. Fietsers kunnen onderweg bij deelnemende partijen in Romeinse sferen eten en drinken. Ook vindt een wandeling plaats in het teken van de geschiedenis van de Romeinen en het ontstaan van Ermelo. Meer activiteiten, tijden en informatie over deze activiteiten worden begin september gepubliceerd via Museum Het Pakhuis.

Informatie over Museum Het Pakhuis
Het is niet nodig voor bezoek of deelname aan een activiteit te reserveren. Museum Het Pakhuis hanteert het Museumvereniging protocol dat inzichtelijk is op de website. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalve meter afstand.

Voor meer informatie of vragen is Museum Het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op [email protected]  Het museum is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16:30 uur.
Bezoek ook de website van Het Pakhuis voor meer informatie: hetpakhuisermelo.nl.