Oranjevereniging trots op het verleden en druk voor de toekomst

In 2023 bestond de Oranjevereniging Ermelo 125 jaar. Daarmee is zij een van de oudste verenigingen in Ermelo. De festiviteiten bestonden uit een receptie in de Muzenhof. Daarnaast uit twee Oranjetentoonstellingen samen met Museum Parkzicht op het terrein van GGZ Centraal en in de “Pannenfabriek” samen met de Vereniging Historisch Ermeloo.

Op beide tentoonstellingen was een vaandel van de Oranjevereniging de grootste trekker

Dit vaandel is al bijna een eeuw oud! In 1930 aangeboden aan het bestuur van de toenmalige vereniging Het vaandel werd geborduurd door de echtgenotes van het toenmalige bestuur.
 
Het huidige bestuur is heel blij dat dit vaandel, dat vroeger mee werd gedragen in optochten nu voor iedereen te zien is.
Het college van burgemeester en wethouders heeft toegestaan dat het vaandel, voor in elk geval een jaar, een mooie plek heeft gekregen in het Huis van Ermelo. Bij de bibliotheek, vlak bij de Dialoog, hangt het Oranjevereniging Vaandel uit 1930 op een prachtige plek.
 
De burgemeester Hans van Daalen, beschermheer van de Oranjevereniging Ermelo, heeft de (bijna) eeuweling samen met het bestuur bewonderd en daarmee nu gepresenteerd aan de inwoners van Ermelo.
 
Dat de Oranjevereniging nog steeds actueel is, blijkt wel uit de voorbereidingen die worden gedaan voor Koningsdag en de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Ook wordt er al vooruitgekeken naar 2025, waarin Ermelo, samen met andere verenigingen en deelnemers de 80-jarige bevrijding van de Noord-West Veluwe wil herdenken en vieren.

Oranjevereniging Ermelo