Overdekte ijsbaan primeur voor Ermelo

Voor het eerst ligt er deze winter een overdekte kunstijsbaan op ’t Weitje in Ermelo. Een groep van acht ondernemers heeft het initiatief genomen en is enthousiast van start gegaan om er een mooi feest van te maken. (Bekijk de video).

De ijsbaan is woensdag 4 december het eerst toegankelijk en tot en met 4 januari 2020 geopend. Van maandag tot en met zaterdag kan er van 9.00 uur ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds worden geschaatst. 

Ook is er een verwarmde skihut; een overdekte horecagelegenheid waar drankjes en ook eenvoudige warme maaltijden genuttigd kunnen worden. De ijsbaan is 30 bij 15 meter en de horecatent 45 bij 15 meter.

,,Er zijn heel veel sponsoren die deze activiteit een warm hart toedragen. Zij waren massaal bereid om het initiatief te ondersteunen. Ook hebben zich heel veel vrijwilligers aangemeld. Tot slot zijn we de gemeente veel dank verschuldigd voor hun medewerking’’, benadrukt Ronnie Regeling, secretaris van de stichting IJs in Ermelo. Het winterse initiatief wil vooral voor maatschappelijke verbinding zorgen. ,,Er is schaatsen voor senioren, schoolschaatsen en we hebben diverse zorginstellingen benaderd om de bewoners te laten schaatsen. Ook willen we ouderen laten genieten van de winterse sfeer. Ook zijn er contacten met de Rotary Ermelo, zodat kinderen uit gezinnen die wat minder te besteden hebben, ook mee kunnen doen.’’

Tijdens de schaatsmaand zijn er verschillende activiteiten. Woensdag 4 december komen om 14.00 uur sinterklaas en zijn pieten schaatsen. ’s Avonds wordt er regelmatig gespeeld om de Curling Cup, waar bedrijven aan mee kunnen doen. Het overzicht van evenementen wordt op de website www.ijsinermelo.nl gepubliceerd.

De ijsbaan bij ’t Weitje kunnen mensen van alle kanten zien als entree van het dorp. Regeling verwacht dat de baan breed gedragen wordt. ,,Dat merken we nu al. Het sociaal verbindende gaat echt een rol spelen in Ermelo. Ik verwacht dat er veel mensen zullen komen.’’ Entree is 7,- euro (inclusief huur schaatsen)