Overwinning voor Dindoa in airballenfestijn (wedstrijdverslag)

Op een zonnige zaterdag 11 mei stond voor het Dindoa 1 een belangrijke wedstrijd op het programma: om 15:30 klonk het fluitsignaal voor de wedstrijd DOS Westbroek 1 - Dindoa 1. Dindoa begon in de aanval met Femke ten Hove, Saskia Lieman, Lars van der Velde en Roy van Boven.

Aan de andere kant van het veld stonden Aniek Odding, Nina de Romph, Alain ter Horst en Tom van den Berg

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. Beide ploegen kwamen niet makkelijk tot scoren en het spel was stroperig. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met het warme weer. Het kwik kwam zaterdag ruim boven de 20 graden en dat was heerlijk op het terras, maar gecombineerd met het feit dat er geen zuchtje wind stond zorgde dat voor een hoop rode hoofden in het veld. Beide ploegen kwamen in de eerste helft niet van elkaar los en het stuivertje wisselen leidde dan ook tot een 5-6 ruststand.

In de rust werd het vochtpeil aangevuld en geconcludeerd dat het in omstandigheden als deze belangrijk is om de 'makkelijke tegengoals' tot een minimum te beperken. Daar waar Dindoa in de eerste helft nog wat onnodige strafworpen en kansen in de korfzone weg gaf, was het zaak om in de tweede helft de thuisploeg te dwingen haar kansen uit het buitenveld te nemen.

Daar slaagde Dindoa in de tweede helft erg goed in. DOS kon minder herhalen en de frustratie bij de ploeg nam toe vanwege de uitblijvende doelpuntenproductie. Daar stond echter tegenover dat ook de motor bij de Ermeloërs flink haperde. De airballen waren vlogen links en rechts over het veld in Westbroek. Reden voor coach Hugo van Woudenberg om in te grijpen. Halverwege de tweede helft bracht hij Daphne van Boven - van den Berg en Bjarne Sinneker in de ploeg voor Nina de Romph en Alain ter Horst. Het vak waar de invallers in kwamen, naast Van den Berg en Odding, draaide lange aanvallen, maar kwam nog steeds niet tot scoren. Uiteindelijk was het Odding die een door Van Boven - van den Berg afgegeven vrije bal binnen schoot en daarmee het startsein gaf voor een bloedstollende slotfase.

Goed was het niet. 8-8 was de stand toen de inmiddels weer ingevallen Alain ter Horst van afstand de 8-9 binnenschoot. Met nog tweeënhalve minuut te gaan pakte Dindoa een timeout om het strijdplan voor die laatste minuten te bespreken. Het was zaak voor het aanvalsvak met Ter Horst, Lieman, Van Boven - Van den Berg en Van Boven om lange aanvallen te draaien en indien mogelijk nog de 8-10 binnen te schieten. De 8-10 viel niet, maar door een mooi uitgespeelde lange aanval slaagde Dindoa erin de bal de volledige tweeënhalve minuut in de ploeg te houden. Met nog tien seconden op de klok onderschepte DOS nog, maar bij het uitbrengen onderschepte Dindoa gelijk weer, waarmee de winst werd veilig gesteld.

8-9 is natuurlijk een bijzondere uitslag, maar de winst telt en hiermee heeft Dindoa het heft weer volledig in eigen handen genomen. Na drie wedstrijden staan DOS, Sparta Zwolle en Dindoa allemaal op vier punten, wat de strijd om promotie naar de Ereklasse ongekend spannend maakt.

Op 25 mei gaat die titelstrijd verder, met de thuiswedstrijd in Ermelo tegen DOS Westbroek. Om 15:30 zal deze wedstrijd op De Zanderij worden gespeeld. Tot dan!