Paasactiviteiten bij schaapskooi Ermelo

De kudde schapen en lammeren van de schaapskooi Ermelo gaat weer alle dagen naar de Ermelosche Heide om er te grazen. De lammeren moeten wennen om hele dagen op de hei te zijn en door een hond gestuurd te worden. In de loop van de middag keert de kudde terug naar de schaapskooi. Het bezoekerscentrum is alle dagen geopend en in het paasweekend zijn er extra activiteiten.

Vrijdag 19 april Kuikentjes vilten

Iedereen kan tussen 13.00 en 15.30 uur in het bezoekerscentrum een kuikentje vilten met gekleurde schapenwol, water en zeep. De workshop duurt circa 3 kwartier en kost  € 7,50 inclusief materialen en limonade. Viltdocente Judith Hofstee helpt een handje mee. Geschikt voor alle leeftijden; opgave is niet nodig. 

Zaterdag 20 april Kleine kleuterwandeling

Van 13.30 – 15.00 uur verzorgt natuurgids Els Brons samen met oma’s, opa’s, ouders en hun kleuters een leuke korte wandeling vanaf de schaapskooi. Onderweg vertelt ze op een spannende en speelse manier over het wild; de vriendjes van de kabouters. De kleuters komen allerlei opdrachten tegen en krijgen na afloop als beloning een echt boswachtersdiploma! Er is speciaal ook aandacht voor  de wolf, die weer op de Veluwe woont.

Aanmelden aanbevolen in het bezoekerscentrum, via [email protected] of 0577-407254. Kosten: € 4,00 per kind inclusief drinken en wat lekkers. Maximaal 15 kinderen. Begeleiders mogen gratis mee. 

Maandag 22 april Paaseierenspeurtocht op de heide

Van 13.30-15.00 uur vanaf de schaapskooi. Natuurgidsen Gerard van Ruiten en Els Brons nemen kinderen met ouders en/of opa’s en oma’s mee voor een speurtocht op de Ermelosche heide. Op zoek naar de ‘paashaas’, konijnen en andere dieren die er leven, maar ook speuren naar chocolade paaseitjes die de gidsen van te voren overal verstopt hebben. Onderweg vertellen ze over de planten en dieren die er voorkomen. Deelname kost € 5,00, kinderen € 2,50, incl. paaseieren. Aanmelden vooraf is niet nodig. 

Bereikbaar
De schaapskooi en het bezoekerscentrum Ermelosche Heide aan Postweg 50, Ermelo. Alleen bereikbaar via de Drieërweg tussen Ermelo en Speuld. Tel. 0577-407254. Meer informatie op www.schapedrift.nl.