Pakhuis on Tour flink in de schijnwerpers

Pakhuis on Tour komt op nationale televisie! De mobiele museumkar van Museum Het Pakhuis die de museumervaring naar mensen toe brengt, was vanmorgen te gast bij woonzorgcentrum ‘De Amaniet’, er was een cameraploeg aanwezig voor het televisieprogramma ‘Jouw Stad Ons Dorp’. 

Museum het Pakhuis Ermelo
Jouw Stad Ons Dorp

Mensen uit ‘de grote stad’ komen een aantal dagen wonen en leven in Ermelo. Andersom gaan Ermeloërs het leven van deze stedelingen ervaren. Onderdeel van het leven dat de stedelingen even komen proeven is een ochtend werken bij woonzorgcentrum ‘De Amaniet’. Ze vielen met hun neus in de boter, want behalve Pakhuis on Tour stond er ook een rollatordans op het programma.

Gouden Gelderse Roos

De Gouden Gelderse Roos is een prijs die in het leven is geroepen door Erfgoed Gelderland, om bijzondere erfgoedprojecten te belonen. Pakhuis on Tour is vorig jaar ontwikkeld en nu te boeken door woonzorgcentra en andere organisaties waar mensen wonen, die niet meer in staat zijn het museum te bezoeken. ‘Touroperators’ van Museum Het Pakhuis brengen met een kar vol objecten en verhalen de museumervaring naar mensen toe. De Gouden Gelderse Roos wordt uitgereikt aan het initiatief dat de meeste stemmen krijgt.

Stemmen kan tot 4 oktober via www.erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/pakhuis-on-tour