Pedojager actief in Putten

​Pedojager Klaas was vorige week donderdag actief in Putten. Hij had de eerder veroordeelde Maurice G. uit Putten wijsgemaakt dat hij een afspraak had met een meisje van 14 jaar. 

Maurice kwam het meisje van de trein halen en werd geconfronteerd met Klaas

Volgens het filmpje, wat later op YouTube is geplaatst, zou de 50-jarige Maurice achttien jaar geleden zijn elfjarige stiefdochter seksueel hebben misbruikt en hiervoor zijn veroordeeld. En nu zou hij dus ingegaan zijn op een uitnodiging om met een veertienjarig meisje te eten, te spelen en elkaar te ontdekken.

Maar toen liep Maurice op het station van Putten tegen Klaas aan die hem vroeg wat hij kwam doen. “Iemand ophalen, maar die is er niet”, gaf Maurice aan. “Wie kom je ophalen dan”, vroeg Klaas. “Een meisje”, aldus Maurice. “Hoe oud is dat meisje en wat ben je met haar van plan”, vroeg Klaas. “Even wat eten. En wat zij verder leuk zou vinden. Geen gekke dingen verder. Ik ben al eens veroordeeld”, geeft Maurice aan.
Klaas gaat door: “Je wil lekker spelen en elkaar ontdekken. Je zei tegen mij dat je voorzichtig moet zijn, omdat je hier voor jaren de bak in kan gaan. Je hoort dit niet te doen. Je bent een smeerlap.”

Maurice geeft aan: “Ze komen ongevraagd op mijn chat binnen, maar ik moet ze gelijk wissen en dat ga ik ook doen. Ik ben veroordeeld en ik schaam me kapot. Ik heb er dik twee jaar voor gezeten en had bijna tbs. Ik wil geen gekke dingen doen en zal alle minderjarigen verwijderen en blokkeren. Ik reageer nergens meer op.”

Vervolgens werd het filmpje op YouTube geplaatst en dat is inmiddels 13.626 keer bekeken. De redactie van Puttense Zaken heeft contact gezocht met Klaas, maar na een korte mailwisseling bleek hij alleen te willen reageren als er een financiële vergoeding tegenover zou staan.

Maurice werd geconfronteerd met pedojager Klaas bij station Putten.