Puntverlies voor DVS'33 Ermelo in Harkema bij afsluiting 2018

In de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar bij Harkemase Boys heeft DVS puntverlies geleden na een vroege voorsprong.

Met name de tweede helft was het vooral een fysiek gevecht, waarin de Friezen beter zijn. De geelzwarten hadden echter de langste adem en kwamen toch nog met een punt weg uit Harkema.

De strijd om de tweede periode wordt nu primair betwist door vier clubs, waarin de Ermeloërs leiden met het beste doelsaldo en de Harekieten volgen.

DVS reisde af zonder Maurice de Ruiter, waardoor Berry Powel in de spits geposteerd stond. Dennis Hollart begon in de basis voor Lars Dekker. Bij de thuisclub ontbrak onder andere de fysiek sterke Berwout Belmers.

DVS niet met voorsprong de rust in

Hoewel de opening voor de gastheren was, begon DVS goed aan de wedstrijd, wat ook leidde tot een vroege voorsprong. De eerste kans was in de 5e minuut echter voor Harkemase Boys, toen Robert Stelpstra de bal vanaf rechts bij de tweede paal slingerde. Henny Bouius kreeg er wel zijn hoofd tegenaan, maar kon niet gericht genoeg inkoppen. De bal ging naast.

Een Ermelose aanval met veel perspectief eindigde nog in buitenspel, maar twee minuten later was het wel raak. Een combinatie tussen Roald de Vries en Oktay Öztürk verschafte de ruimte voor de assist van Berry Powel met buitenkantje voet op Olivier Pilon, die ook weer met buitenkantje schoen laag de rechterhoek vond, 0-1. De fase hierop had DVS goed controle over de wedstrijd, combineerde goed en bleef toen ook uit de persoonlijke duels. Dat duurde echter te kort. Harkemase Boys kwam weer in de persoonlijke duels, maar vooralsnog bleef de wedstrijd in evenwicht. Foutief uitverdedigen bracht de gastheren vijf minuten voor de rust weer naast DVS. Coen Vloedgraven speelde terug op zijn doelman en had wellicht de bal niet terugverwacht. Doelman Thodorie Velanas speelde echter onzuiver in en Robert Stelpstra kon onderscheppen. Bijtijds legde hij af op Henny Bouius, die via het been van de sluitpost het net vond, 1-1. Mentaal was dat natuurlijk een goed moment voor de thuisclub.

DVS kort voor tijd toch nog gelijk

Harkemase boys kwam ook gesterkt uit de kleedkamper en combineerde zich al in de 50e minuut naar een voorsprong. Robert Stelpstra liep daarbij weg van Jorran van Santen en schoot goed de 2-1 in. Daarna werd het helemaal de wedstrijd van de Harekieten, die de persoonlijke duels veelal wonnen en van daaruit konden doorvoetballen.

De wedstrijd werd heel onvriendelijk. Toen Willem Huizing een schot van Oktay Öztürk blokte, raakte hij geblesseerd. Aangezien er geen sprake was van een hoofdwond speelde DVS door tot groot ongenoegen van Nourreddine Boutzamar, die Dennis Hollart aan zijn hoofd mee naar de zijlijn trok. De middenvelder reageerde zelf niet, maar Basil Camara ontzette zijn ploegmaat.

Het voorval zou een reeks van kaarten inleiden, waarbij DVS er vijf van de acht ontving. In een half uur tijd de helft van het aantal erbij, dat de geelzwarten in alle wedstrijden daarvoor kreeg. Harkemase Boys had het meeste baat bij die grimmige sfeer en kwam tot het betere voetbal. Verder dan een terecht afgekeurd doelpunt leidde dat echter niet. En het kostte de nodige kracht. Oktay Öztürk was al halverwege de tweede helft gewisseld voor Daniël van Warven, die de twee snelle vleugelspitsen ook wat wat beter bediende. Mark Bouwman kwam er voor de laatste tien minuten in voor Coen Vloedgraven. De invaller ging naast Camara spelen en Jorran van Santen op het middenveld. Voor de slotminuten wisselde Jordy van Selm Olivier Pilon nog af. Van goed voetbal was allang geen sprake meer bij DVS, maar met puur opportunisme en inzet werd nog wel geprobeerd een punt te veroveren.

De geelzwarten hadden de langste adem en de thuisclub slaagde er niet in om de zege over de streep te trekken. Jorran van Santen gleed in een persoonlijk duel onderuit, bleef wonderwel aan de bal en gaf ook nog eens een perfecte voorzet, waar twee Friese verdedigers niet aankwamen. Berry Powel wel, die met een gerichte kopbal in de voorlaatste minuut nog voor de 2-2 zorgde in een bepaald onprettige middag op “De Bosk”. De meningen van de toeschouwers waren verdeeld. De aanhang van de thuisclub had een prachtige wedstrijd gezien; de geelzwarte supporters een slecht (hoewel het aan Ermelose zijde nooit aan inzet ontbrak). Beide moesten leven met het gelijkspel.
De winterstop gaat nu in en op 12 januari speelt DVS de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft tegen Jong FC Groningen, maar op de dinsdagavond daarvoor oefenen de geelzwarten nog tegen het Bussumse SDO; de trotse koploper van de Hoofdklasse A Zondag.