Richard Plug komend seizoen hoofdtrainer bij DVS'33 Ermelo

De technische commissie is verheugd te melden dat Richard Plug vanaf komend seizoen hoofdtrainer is van DVS’33 Ermelo.

Na een zorgvuldige procedure heeft het bestuur van DVS’33 Ermelo het advies van de technische commissie overgenomen en is er deze week overeenstemming bereikt met Plug over een overeenkomst van één seizoen.

Plug is op dit moment hoofdtrainer van ODIN’59 uit Heemskerk. De Velsenaar is daar bezig aan zijn vierde seizoen en presteert daar met beperkte middelen maximaal. Met als aansprekend hoogtepunt dit seizoen het bereiken van de achtste finale van de KNVB-beker na onder meer een zege op eredivisionist FC Emmen. Naast zijn werk als trainer heeft Plug een eigen assurantiekantoor en is erkend financieel-en hypotheekadviseur. 

De 51-jarige Plug speelde in de jaren 90 in totaal 213 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Telstar, FC Zwolle en Dordrecht’90. Na zijn actieve spelerscarrière werd hij in 2003 trainer van VSV en bleef daar 8 seizoenen aan verbonden. Na 4 jaar trainerschap bij BVV de Kennemers in Beverwijk werd Plug in het seizoen 2015/2016 trainer bij ODIN’59 waar hij direct kampioen werd in de Hoofdklasse A. Na een moeizaam debuutjaar in de derde divisie is ODIN’59 onder leiding van Plug uitgegroeid tot een stabiele middenmoter met het eerdergenoemde KNVB-bekersucces als voorlopig hoogtepunt.

“Plug een teambuilder met natuurlijke managementcapaciteiten”

Technisch manager Jan van den Berg namens de technische commissie: “Plug heeft specifieke kwaliteiten als teambuilder en beschikt over natuurlijke managementcapaciteiten. Naast deze menselijke kwaliteiten beschikt Plug ook over voetbaltechnische kwaliteiten. Hij staat bekend als een tactisch sterke trainer. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij DVS van nieuwe impulsen gaat voorzien en van waarde gaat zijn in de ontwikkeling van het eerste elftal. Daarnaast heeft hij bewezen spelers uit eigen jeugd een kans te geven en met hen ook nog eens goed te presteren”.

“DVS zeer aansprekende club in amateurvoetbal”

Reactie Richard Plug op zijn aanstelling: “Ik heb DVS de afgelopen jaren leren kennen omdat we elkaar troffen in competitieverband. Tijdens die ontmoetingen raakte ik onder indruk van de club en de spelopvatting en ik ben dan ook vereerd dat ik trainer word in Ermelo. Maximale gezamenlijke inzet en het ontwikkelen van spelers zijn voor mij van groot belang om succesvol te zijn. Uit de gesprekken met de technische commissie bleek die ambitie hetzelfde te zijn. In de tweede en derde divisie heb je een aantal zeer aansprekende clubs en DVS staat voor mij zeer hoog in dat rijtje”. Ik kijk dus uit naar volgend seizoen!”.

De technische commissie wenst Richard Plug een succesvol vervolg van het seizoen bij ODIN’59 en komt in een later stadium met nieuws rondom de verdere invulling van de staf.

Technische commissie en Bestuur DVS’33 Ermelo