Schapedrift Ermelo zoekt vrijwilligers

De Schapedrift in Ermelo is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wil jij meer betrokken zijn in Ermelo? Kijk dan bij de vacatures hieronder.

Gastheer/vrouw in het bezoekerscentrum

Als gastvrouw of –heer ben je verantwoordelijk voor o.a. de verkoop van koffie/thee, gebak, ijs, cadeauartikelen en streekproducten. Daarnaast verstrek je desgewenst informatie over de kudde, excursies en activiteiten. Het bezoekerscentrum is het hele jaar geopend. Met name in alle schoolvakanties en weekenden en feestdagen hebben we extra vrijwilligers nodig.

Kom je uit de buurt van Ermelo, vind je het leuk om met mensen om te gaan? Ben je (gemiddeld) eens per week een dagdeel beschikbaar en ook bereid om regelmatig in het weekend en af en toe op een feestdag te komen werken, dan is het baliewerk in het bezoekerscentrum misschien iets voor jou! We bieden een mooie werkomgeving en een gezellig en hecht vrijwilligersteam, waar je deel van uit gaat maken. Bij de balie werk je altijd samen met een of twee vrijwilligers. Je kunt flexibel inroosteren.

Tip: ga eens praten met een vrijwilliger aan de balie van het bezoekerscentrum.
 

Vrijwilligers omloop op het terrein

Als omloopvrijwilliger heet je de bezoekers welkom en beantwoord je vragen. Ook houdt je in de gaten of het niet te druk wordt en verricht je werkzaamheden ter ondersteuning van de balievrijwilligers. Een voorwaarde is dat je redelijk mobiel bent en rond kunt lopen. Je bent gemiddeld eens per twee weken een dagdeel beschikbaar.
 

Vrijwilligers kinderactiviteiten

In en bij het bezoekerscentrum bij de schaapskooi worden regelmatig knutselactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Meestal in de schoolvakanties of op woensdagmiddag en soms op afspraak. Ook organiseren we knutselactiviteiten tijdens evenementen. De werkgroep kinderactiviteiten kan heel goed extra hulp gebruiken. Vind je het leuk om te helpen bij knutselactiviteiten voor kinderen en heb je misschien zelf ook leuke ideeën? Ben je tenminste eens per maand gemiddeld beschikbaar? Meer informatie en aanmelden kan bij Marlene Pieters, contactpersoon, tel. 0341-429492 of stuur een mailtje naar [email protected].
 

Vrijwilliger redactie Uit de Kooi

Stichting Schapedrift geeft drie keer per jaar het nieuwsbulletin Uit de Kooi uit; bedoeld voor vrijwilligers, vrienden (donateurs), sponsorbedrijven en relaties. De redactie bestaat momenteel uit twee personen: Jeanne Dijkstra en Geesje Eleveld. Uitbreiding met één redactielid is erg gewenst. Kun je goed en correct schrijven? Vind je het leuk om interviews te doen, berichten te maken over activiteiten van Schapedrift of te schrijven over natuurgerelateerde onderwerpen? Dan is dit misschien iets voor jou! Samen bepalen we de onderwerpen voor de uitgaven en verdelen we de taken. Je werkt zelfstandig en vanuit eigen huis. Geesje Eleveld heeft de eindredactie.

Heb je belangstelling, neem dan contact op met coördinator Geesje Eleveld, tel. 0577-407235 of stuur een mailtje naar [email protected].
 

Vrijwilliger ICT

Voor onderhoud, storingen oplossen en uitbreidingen van de ICT installatie in Bezoekerscentrum Ermelosche Heide willen we het team graag uitbreiden met een vrijwilliger. We vragen van je een gemiddelde inzet van minimaal één dagdeel per week.

Belangrijke ICT onderdelen in het bezoekerscentrum bij de schaapskooi zijn:

  • Fritzbox met breedband internet;
  • Synology NAS met Surveillance camera’s en WordPress installatie;
  • MER met bedraad LAN naar (Rapberry Pi) Informatie schermen;
  • Gescheiden (Unifi) Wifi netwerken voor gasten en medewerkers;
  • Kassa systeem m.b.v. een PC;
  • SonOff netwerk schakelaars (1e aanzet voor domotica).

Herken je een of meer van bovenstaande, dan heb je een pre. Herken je niet alles, maar heb je affiniteit met ICT en wil je graag leren; geen probleem. Ben je niet zeker of wil je meer informatie dan je contact opnemen met Koen Ongersma, tel. 06-55847186 of [email protected].