Schappelijk resultaat voor DVS Ermelo na 120 minuten voetbal tegen Kon. HFC (oefenwedstrijd)

DVS’33 Ermelo heeft een schappelijke nederlaag geleden tegen de Kon. HFC uit Haarlem. Het eerste oefenduel vond plaats aan de Ermelose Sportlaan vier weken na de halve finale tegen Kozakken Boys.

Het was derhalve logisch, dat veel basisspelers deze oefenpot, die bestond uit 4x30 minuten. Veel spelers uit O23 draafden op

In het laatste uur ook Jorick Priem van plaatsgenoot EFC’58, die bezig is aan een trainingsstage bij de Derdedivisionist. In het eerste half uur bleven de Ermeloërs goed bij tegen de nummer drie van de Tweede Divisie, die ook al twee oefenwedstrijden gespeeld hadden. Dat deden de Haarlemmers boven hun macht tegen de beloftenelftallen van Ajax en AZ.

In onwennige samenstelling na 30 minuten gelijk
In een wat onwennige samenstelling met de nieuwelingen in de A-selectie van DVS, Frank Olijve, Lars Miedema en Lars Huber, de spelers Tim van de Berg, Finn Kluiver, Ali Akla en Maarten van Dijk, aangevuld met Levy Hulzebosch, Freek de Oude en Abdelkarim Arzini uit O23 begonnen de geelzwarten aan hun eerste oefenpartij van het seizoen. Het doel werd verdedigd door Body Prinssen, die op proef is.

DVS kon de Tweededivisionist in het eerste half uur goed bijbenen, maar kwam in de 17e minuut wel op achterstand, waar Jacob Noordmans een goede combinatie goed afrondde. Vijf minuten stond die achterstand op het scorebord, maar met een prachtig gedrukt, strak schot bracht Lars Miedema zijn nieuwe club langszij. Met twee knappe reddingen hield Body Prinssen de Kon. HFC van een nieuwe voorsprong af. Een hard schot ging even daarna naast het Ermelose doel. Het eerste half uur werd dus afgesloten met een 1-1 stand.

Verschil in tweede half uur
In het tweede half uur maakte de KN. HFC het verschil. Dat begon al snel na de hervatting, toen doelman Prinssen verslagen werd door een van richting veranderd schot van John Hilton, 1-2. In de 36 minuut breidde het sterkere HFC de voorsprong verder uit tot 1-3 via Jacob Noordmans. Drie uitstekende reddingen van de clubloze sluitpost voorkwamen, dat de score vooralsnog ernstige vormen aannam. Ook stond de paal de doelman bij, maar de 1-4 kwam er alsnog door een rake kopbal van Koen Tros. Dat werd ook de tussenstand na een uur voetbal.

Derde kwart zonder doelpunten
Het derde kwart werd gespeeld in een andere samenstelling. Dat gold voor beide clubs. Voor DVS kwamen de nieuwelingen Omar El Ghazouani en Lars van Weteringen (na een aantal omzwervingen terug bij de geelzwarten) in de wei. Dat onder andere samen met de jongelingen Joell Kramer, Jasper van der Molen, Kane Splinter, Roelf Oosterhof. Jorick Priem van kampioensploeg EFC’58 mocht proberen het verschil in niveau te overbruggen van tegenstand van derdeklassers naar een Tweededivisionist. Hij liet in zijn stage toch heel aardige dingen zien. DVS kreeg in dit deel van de wedstrijd meer mogelijkheden en was er nog het dichtste bij na een schot van Roelf Oosterhof op de paal na een goede assist van Jorick Priem. Er werd dus niet gescoord.

DVS wint laatste kwart
Natuurlijk was er sprake van vermoeidheid en daardoor van enige onzuiverheid, maar DVS kwam wel dichterbij. Een schot van Lars van Weterink in de 96e minuut werd van richting veranderd en daardoor niet te keren door invaller-doelman Rens Boer, 2-4. Voordat de Ermeloërs maar mochten denken aan de aansluiting, bracht Jesse Michel de marge weer op drie, 2-5.Het laatste wapenfeit in de wedstrijd kwam van Lars van Wetering, toen hij in de 106e minuut net buiten de rand van de ‘zestien’ een vrije trap mocht nemen. Dat was doelman Boer, die de bal nog wel beroerde, toch te machtig, 3-5. Daar bleef het dan ook bij. Een alleszins schappelijke nederlaag voor DVS tegen Tweededivisionist Kon. HFC.

Ook voor scheidsrechter Stegeman uit Rijssen was het een beproeving. Hij kon immers niet wisselen en moest dus 120 minuten uitfluiten. Een compliment derhalve.

Scoreverloop: 17’ Jacob Noordmans 0-1, 22’ Lars Miedema 1-1, 31’ John Hilton 1-2, 36’ Jacob Noordmans 1-3, 57’ Koen Tros 1-4, 96’ Lars van Wetering 2-4, 98’ Jesse Michel 2-5, 106’ Lars van Wetering 3-5.