Schoolkorfbal toernooi Ermelo: dit jaar met 127 teams

Op maandag 13 mei start het Instituut Jacob Cats Schoolkorfbaltoernooi bij Dindoa. Elk jaar doen meer kinderen mee aan het toernooi, dit jaar spelen zelfs 127 teams! Drie avonden lang bevolken honderden kinderen en hun supporters de velden van Dindoa aan de Watervalweg. 

Maandag 13 mei zijn de wedstrijden voor de groepen 7 en 8. Dinsdag 14 mei spelen de groepen 5 en 6, en woensdag 15 mei de groepen 3 en 4.

De wedstrijden starten om 17.30 uur. Alle groepen spelen 4Korfbal (4 tegen 4 spelers). Dit maakt het spel dynamischer omdat er meer balcontact is per persoon en de spelregels zijn makkelijker.

Elke groep strijdt voor de Instituut Jacob Cats wedstrijdbekers (eerste, tweede, derde en vierde prijs). De winnaars bij groep 8 komen eveneens in het bezit van de wisselbeker, die beschikbaar wordt gesteld door de gemeente Ermelo.

Aanmoedigingsprijs
Voor elke avond is er een aanmoedigingsprijs te winnen. Deze prijs is voor de school die hun teams op de meest creatieve, enthousiaste en sportieve manier aanmoedigt. Denk hierbij aan originele spandoeken, een positieve yell, etc.
 
Volg het toernooi op de voet
Dit jaar is het toernooi voor het eerst te volgen via https://tournify.nl/live/dindoa. Hier zijn per team of avond de poule-indeling, wedstrijden, uitslagen en standen te zien.
 
Sponsors

Sponsor Instituut Jacob Cats werkt door middel van een bewegingscentrum en met een aanbod aan therapieën aan fitheid en gezondheid. Het instituut vindt het belangrijk dat kinderen sporten, omdat dit een positieve invloed heeft op hun fysieke en mentale gesteldheid. Zij hopen dat door middel van het schoolkorfbaltoernooi meer kinderen in beweging komen.
 
Kijk voor meer informatie over het korfbaltoernooi op www.dindoa.nl.