Sfeer en gezelligheid op Veluwse Kerstmarkt

Traditiegetrouw is in Ermelo in de aanloop naar de feestdagen de Veluwse Kerstmarkt; dit jaar op zaterdag 21 december van 10.00-17.00 uur.

We organiseren de kerstmarkt dit jaar zelf als centrummanagement en VVV Ermelo. Aangezien er op de 14e al veel kerstmarkten in omliggende gemeenten zijn, is het beter om het in Ermelo een week later te organiseren. Ook de standhouders hoeven hierdoor niet te kiezen.


Daarnaast sluit een evenement vlak voor Kerst beter aan op de wensen van winkeliers, die de markt vanuit de reclamebelasting voor een groot deel financieren. We zoeken de samenwerking op en geven zo veel mogelijk gehoor aan hun wensen’’, vertelt vestigingsmanager Ronnie Regeling van VVV Ermelo.

Ook is de afweging gemaakt om de kerstmarkt dit jaar niet in de avond te organiseren. ,,We trekken vooral inwoners van Ermelo en uit de regio. We merkten dat het publiek vooral overdag de kerstmarkt bezoekt.’’

De organisatie heeft het thema losgelaten maar zorgt wel voor sfeervolle aankleding met kerstbomen en kerstverlichting. ,,We zetten op diverse plaatsen bomen neer die ondernemers kunnen aankleden.

De Veluwse Kerstmarkt bestaat uit ongeveer 100 kramen op het parcours vanaf het Raadhuisplein tot aan de Rabobank. Wie cadeautjes voor kerst wil aanschaffen heeft volop keus. ,,Er zijn veel kerst- en winter gerelateerde artikelen, maar ook andere producten zoals kleding. Ook zijn er winterse lekkernijen als Duitse Bratwurst en glühwein.’’Op het Pauwenplein organiseert een hbo-stagiaire diverse oud-Hollandse spelen om de kinderen te vermaken. Verder hebben we een demonstratie ijssculpturen bewerken, op de foto voor een globe op het Pauwenplein en natuurlijk kan de levende kerststal niet ontbreken. Net als vorig jaar is hier om 16.00 uur ook de prijsuitreiking van de decemberactie van ondernemers. ,,Mensen kunnen de hele dag hun volle stempelkaart inleveren in de bak.’’

Tot slot zorgen muziekoptredens voor extra sfeer: diverse koren, muziekkorpsen, dweilorkest en doedelzak.

Wie belangstelling heeft een kraam te huren kan contact opnemen via [email protected] of 0341-552200

VVV Ermelo

Adresgegevens

Stationsstraat 20
3851 NH Ermelo

Telefoon

T. 0341 552 200

Openingstijden

Ma 09.30 - 17.00 uur
Di 09.30 - 17.00 uur
Wo 09.30 - 17.00 uur
Do 09.30 - 17.00 uur
Vr 09.30 - 17.00 uur
Za 09.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info