Sneltest Harderwijk biedt nu ook PCR-test met reisverklaring

​De snelteststraat aan de Krommekamp in Harderwijk, neemt sinds vorige week ook de snelle PCR-test met reisverklaring af.

“Binnen dertig minuten heb je de uitslag binnen, samen met de reisverklaring die wereldwijd geldig is. Ideaal voor een last-minute zakenreis en als het luchtruim straks weer open gaat, voor de vakantiereizen.”

Volgens ondernemer Robert van den Berg, een van de ondernemers achter de teststraat aan de Krommekamp, is er nu al veel vraag naar: “Je hebt zo’n reisverklaring ook al nodig om de Duitse grens over te steken” en zal de vraag alleen maar toenemen. “De agenda loopt langzaam vol, omdat mensen nu al in het voren een afspraak boeken voor de meivakantie. Als er straks minder restricties aan het reizen zitten, maar er wel een gezondheidsverklaring nodig is, zal het hard gaan.”

Goedkoop is de PCR-sneltest met reisverklaring niet. “Bij ons betaalt men 125 euro en dan zijn we nog één van de goedkoopste in de regio.” Een normale sneltest, zonder reisverklaring, kost 55 euro. Dat de PCR-sneltest zoveel duurder is, komt omdat het afnemen van de test langer duurt. “Men is wel een half uur bezig op locatie. Ook moet er een arts bijkomen om de reisverklaring te ondertekenen. Dat loopt op.” Op www.sneltestharderwijk.nl is de afspraak voor deze nieuwe test in te plannen.

Snelteststraat Harderwijk PCR test met verklaring