Speur naar het verschil tussen vroeger en nu in Museum Het Pakhuis

Speur dinsdag 4 augustus mee vanuit de lucht naar sporen van mensen in Museum Het Pakhuis in Ermelo.

Wat voor sporen laten mensen achter? Weet jij het verschil tussen oeroude en moderne sporen in het landschap?

Na deze speurtocht weet je hoe je die sporen overal terugziet. Zoek van 10.30 uur tot en met 16.30 uur binnen en buiten Museum Het Pakhuis mee naar sporen van het Ermelose verleden. Naast deze activiteit op dinsdag 4 augustus vinden tot en met zaterdag 11 augustus regelmatig andere activiteiten plaats.

Donderdag 6 augustus: Koffer vol verhalen: drukkerij
Op donderdag 6 augustus duik je met je familie in de wereld van de illegale drukkerij. De Duitse bezetter wilde niet dat sommige informatie verspreid werd. Kranten werden verboden en algemene aankondigingen werden gecontroleerd. Toch lukte het om illegale kranten en boodschappen te drukken en verspreiden. Ontdek het tijdens deze koffer vol verhalen over de drukkerij! Het programma vindt doorlopend plaats tussen 10.30 uur en 16.30 uur.

Zaterdag 8 augustus: Woordenbrij en Bevrijdingsfiets beschilderen
Zaterdag 8 augustus ontdek je tijdens Woordenbrij wie je zelf bent en hoe anderen naar jou kijken. Is jouw normaal ook het normaal van je vrienden en familie? Wie is ik en wie ben jij? Het programma vindt doorlopend plaats tussen 10.30 uur en 16.30 uur. Aan de hand van de tentoonstelling Verborgen Brieven over Eva en Bram Beem, twee Joodse kinderen, ga je aan de slag met een gedicht over wie jij bent.

Op zaterdag 8 augustus kan je bij goed weer ook een eigen Bevrijdingsfiets beschilderen tussen 14.00 en 16.00 uur. 75 jaar geleden is Ermelo namelijk bevrijd en om dat te vieren mag je daar zelf kleur aan geven. Trek die oude kloffie aan en maak van die oude fiets een kleurrijke Bevrijdingsfiets! Deze activiteit vindt buiten plaats op het Molenaarsplein in Ermelo.

Dinsdag 11 augustus: Romeinse spelletjes spelen
Hoe is het om te schrijven als een Romein? Kom schrijven met een wastafeltje en bijenwas. Leer het Romeinse schrift kennen en speel daarna Romeinse spelletjes. Het programma vindt doorlopend plaats tussen 10.30 uur en 16.30 uur.
Wel anderhalf meter hanteren, geen reservering meer nodig
Ook na dinsdag 11 augustus vinden regelmatig activiteiten plaats. Deelname aan de hier genoemde activiteiten kost enkel entreegeld. Met het versoepelen van de corona-maatregelen is het niet langer nodig voor een bezoek aan het Museum het Pakhuis te reserveren. Het museum hanteert hierbij het protocol van de Museumvereniging. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalf meter afstand.

Voor meer informatie of vragen is Museum het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op [email protected]

Het museum is op dinsdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16.30 uur. Kijk voor actuele prijzen en openingstijden op www.hetpakhuisermelo.nl