Speurhonden ingezet bij zoekactie in Harderwijk naar bordercollie Mave

Door Harry Schipper – De Harderwijkse Suzanne Duijf is al ruim twee weken op zoek naar haar bordercollie Mave, die op 22 oktober tijdens een wandeling op de Groevenbeekse Hei tussen Ermelo en Putten zó is geschrokken van vuurwerk, dat ze de benen nam.

Mave is in die tussentijd al meerdere malen gespot tussen de hei en haar huis nabij het Kerkplein – het laatst in Stadsweiden - maar lijkt het laatste stukje door Harderwijkse binnenstad  niet te durven afleggen

Duijf heeft bij haar zoektocht hulp gekregen van de hondenzoekgroepen Gelderse Vallei en Zeewolde en van Dogsearch Nederland. De hulphonden hebben al diverse keren sporen opgepikt van Mave. De vier en een half jaar oude bordercollie is aanvankelijk gespot in Nijkerk en de dagen erna in Horst en Telgt.

De laatste paar dagen komen de waarnemingen van dichterbij huis, weet Duijf. “Vanmorgen nog in het Slingerbos en we kregen de laatste melding vanuit Stadsweiden. Ze weet daar de weg, want we wandelen er vaak, maar het lijkt erop dat ze het laatste stukje niet aandurft. Vaak is het daar nogal druk, dus daar kan het ook door komen”.

Duijf vertelt dat de bordercollie angstig is aangelegd. “Mensen die haar zien, moeten niet proberen om haar te pakken, want daar wordt ze nog angstiger van. Dan gaat ze rennen.” Liever heeft ze dat er een foto van Mave wordt gemaakt én een van de telefoonnummers wordt gebeld, die wij onderaan dit bericht plaatsen.

Telefoonnummer Suzanne Duijf (eigenares): 06 57234929
 
Hondenzoekgroep Gelderse Vallei (Peter Zijlmans): 06 28718926
Hondenzoekteam Zeewolde (Angelique Pos): 06 14989838
Dogsearch Nederland: 06 50485952

Speurhond Mave zoek