Sport geeft je een boost. Ontdek het sportaanbod in Ermelo

Van 15 t/m 24 september 2023 staat de Nationale Sportweek in het teken van sportplezier en vitaliteit voor alle inwoners van Ermelo. De week staat bol met sportieve activiteiten, waarvan Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. de aanjager is.

Wethouder Sarah Hamstra opent op vrijdag 15 september de Nationale Sportweek met de 10@10 Challenge op het schoolplein van de Bernhardschool

De leerlingen kunnen om 10:00 uur in 10 minuten tijd kennis maken met 10 verschillende sporten. Het is alom bekend dat fitte kinderen beter presteren op school. De 10@10 Challenge is een energieke start van hun dag.

Op zaterdag 16 september wordt de SportMix XXL van 10:00 - 12:00 uur bij de Kanovijver gehouden. Deze activiteit is perfect voor inwoners die fitter willen worden en op zoek zijn naar gezelligheid. Er zijn twee uur lang allerlei beweegactiviteiten waaraan je actief kunt meedoen.
Er wordt op het Raadhuisplein de Sport Xperience gehouden op zaterdag 16 september van 11:00 - 15:00 uur. In samenwerking met Interactie geven diverse sportaanbieders sportclinics- en demonstraties.

Van 18 t/m 22 september komen de Buurtsportcoaches van Interactie na school bij je in de buurt en nemen allerlei sport- en spelmaterialen mee om er een leuke en sportieve middag van te maken. De middagen zijn voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Tijdens de Nationale Sportweek kun je Interactie op de Duofiets tegenkomen tijdens het beweeggeluksmomentje. Inwoners die niet meer in staat zijn zelfstandig te fietsen, worden meegenomen voor een fietstocht door Ermelo.
 
Dit jaar wordt de Nationale Sportweek afgesloten met het Blacklight Volleybal Toernooi op zaterdag 23 september van 19:00 - 22:00 uur. De sporthal wordt omgebouwd tot een volleybalveld met neon verlichting. Zodra de lichten uit zijn, begint het evenement.

Niet alleen Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. zorgt ervoor dat inwoners in beweging komen. Er zijn ook diverse sportaanbieders die sportieve activiteiten aanbieden en hun deuren openen. Van zwemmen, tot schermen en van kickbiken tot tennis en dans.

Voor deze gelegenheid heeft Interactie de Nationale Sportweek Krant uitgebracht, die rond 4 september bij de meeste huishoudens op de deurmat valt. Deze krant bevat een uitgebreide agenda met alle activiteiten en leuke artikelen.  

Meer informatie over de Nationale Sportweek lees je op https://interactie-ermelo.nl/sportweek-2023/