Sterrenkunde voor volwassenen

In januari 2020, start er weer een cursus Sterrenkunde voor volwassenen. Deze cursus wordt georganiseerd door Sterrenvereniging Astra Alteria in samenwerking met Stichting Natuur- & MilieuPlatform (NMP) Ermelo. De cursus is met name bedoeld voor volwassenen die weinig of geen kennis hebben van sterrenkunde.

Wil je meer willen weten over onze zon, ons zonnestelsel, de planeten, sterrenbeelden, kometen, het heelal enz.?

Wil je ook op een heldere avond, door een grote telescoop naar de maan, de planeten, de sterrenbeelden en andere bijzonderheden aan de sterrenhemel  kijken?

Met een eenvoudige sterrenschijf, die bij deze cursus inbegrepen is, leer je de actuele sterrenbeelden te vinden en te herkennen. De cursus is gedurende 4 avonden. De cursustijden zijn van 19.30 tot 21.00 uur, en wordt gegeven in de Witte Heide aan de Kerklaan 5a, 3851 JV te Ermelo. De cursuskosten zijn 12,50 euro, de betaling kun je doen op de eerste cursusavond. Er kunnen maximaal 10 personen meedoen aan de cursus. De datums zijn, steeds op een donderdag, 9, 16, 23 en 30 januari.
 
Voor aanmelding en vragen kun je contact opnemen met Kees Witteveen, van sterrenvereniging Astra Alteria, Prins Hendrikweg 12, 3881 GD Putten. Tel. 06 55966214 of [email protected]