Steun het lokale museum – breng een veilig en leuk bezoek aan Museum Het Pakhuis in Ermelo!

Het afgelopen jaar was een bewogen maar bezoekersarm jaar voor Museum Het Pakhuis. Ondanks alle Covid-maatregelen blijft het grootste gros van de bezoekers uit. 

Waar het museum tijdens het hoogseizoen en daarbuiten volop mensen uit het hele land ontvangt, ontbreken deze dit jaar door de beperking in reisbewegingen. Dat kan anders: breng ook een bezoek aan het lokale museum waar het veilig en leuk is.

Driekwart van de reguliere bezoekers ontbreekt
Museum Het Pakhuis heeft ten opzichte van 2019 75 procent van de bezoekersaantallen moeten missen: een daling van driekwart van het totaal aantal bezoekers. Daar kan de Ermelose bevolking wat aan doen. Steun het lokale museum in Ermelo met een bezoek: een bezoek is veilig en er is van alles om mee aan de slag te gaan! Regelmatig vinden doe-activiteiten plaats zoals in de aankomende kerstvakantie.
Buiten activiteiten om kan je alle openingsdagen van het museum graven als een archeoloog in de bottenbak, in de tent van een Romein kruipen of ervaren hoe lastig het is om te onderduiken. Ook mensen met een (volledige) visuele beperking kunnen terecht in Museum Het Pakhuis. De handen hoeven niet achterop de rug maar kunnen aan de slag met de voor aanraking geschikte collectie.
 
Actief en leuk of juist emotioneel: een museumbezoek doet wat met je
Een lokaal museumbezoek stimuleert niet alleen het voortbestaan van het museum, maar ook de eigen geest. Wie een lokaal bezoek brengt aan het museum zal versteld staan van de Ermelose geschiedenis. Museum Het Pakhuis herbergt niet alleen een tentoonstelling over de vroegere Romeinse (tijdelijke) bewoners in Ermelo en de Romeinse marskampen, maar ook een expositie over het emotionele verhaal van Eva en Bram Beem, twee joodse kinderen in Ermelo tijdens de Tweede Wereldoorlog, in de tentoonstelling Verborgen Brieven. Bezoek Museum Het Pakhuis en ervaar wat een bezoek aan deze expositie met je kan doen.
 
Niet goed ter been of kwetsbaar? Steun met een donatie of haal het museum naar je toe 
Voor wie niet goed ter been is, maar wel het lokale museum wil steunen, kan Vriend worden van het museum vanaf €20 per jaar. Vrienden hebben altijd gratis toegang tot het museum en ontvangen zes keer per jaar de nieuwsbrief. Ook bedrijven zijn welkom om zich aan te melden. Daarnaast is het ook mogelijk voor zorginstellingen om Het Pakhuis naar hen toe te laten komen met ‘Pakhuis on Tour’ – neem daarvoor contact op met het museum.

Een veilig bezoek volgens Museumvereniging protocol
Vooraf reserveren is nodig voor u en de veiligheid van personeel en vrijwilligers van Museum Het Pakhuis. Kom alleen als u en uw gezelschap geheel klachtenvrij is. Een reservering maken of wijzigen is snel, kosteloos en zo geregeld: bel naar 0341 760 777 op zaterdagen of tijdens activiteiten of mail op elk moment naar [email protected]. Vermeld bij de reservering het totale gezelschap van het bezoek en wanneer deze plaatsvindt. Deze gegevens worden tot maximaal twee weken na een bezoek bewaard voor eventueel contactonderzoek. Medewerkers van Museum Het Pakhuis maken meerdere keren per dag volgens het Museumvereniging protocol voor openstelling interactiepunten schoon.
 
Over Museum Het Pakhuis
Museum Het Pakhuis bevindt zich in Ermelo naast molen de Koe en VVV Ermelo aan het Molenaarsplein. In de winterperiode is het museum op zaterdagen van 10:30-16:30 geopend en tijdens vakanties op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag op dezelfde tijden. Tijdens de Kerstvakantie vinden op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen activiteiten plaats die geschikt zijn voor het hele gezin. Meer informatie over een veilig bezoek aan het museum, entreeprijzen, activiteiten tijdens de kerstvakantie en meer is te vinden op het website van het museum: www.hetpakhuisermelo.nl/programma.