Stichting Schapedrift in Ermelo start dit jaar de Shovel Actie

Vorig jaar bood de overheid de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor duurzame investeringen in de agrarische sector. De subsidieaanvraag die door Stichting Schapedrift is gedaan ten behoeve van de aanschaf van een elektrische shovel is helaas afgewezen.

De huidige kniklader moet hoe dan ook vervangen worden

Hoewel een elektrische shovel duurder is in de aanschaf, zou deze milieuvriendelijke en stillere shovel een enorme verbetering zijn voor Stichting Schapedrift. Daarnaast staat duurzaamheid voorop, vooral omdat de schaapskooi aan de rand van een Natura 2000 gebied ligt.

Onmisbaar en multifunctioneel
Een shovel is een onmisbare machine voor Stichting Schapedrift. Dagelijks wordt hij ingezet om bijvoorbeeld de 500 kg wegende kuilgrasbalen te vervoeren.

Shovel Actie
Het kost ongeveer 25.000 euro extra om een elektrische shovel aan te schaffen in plaats van een dieselshovel. Nu de subsidieaanvraag voor dit bedrag is afgewezen, vraagt de stichting om hulp van particulieren en het bedrijfsleven. Donaties en giften kunnen de aanschaf van een duurzame, elektrische shovel toch mogelijk maken.

Omdat vele beetjes een hoop maken hopen we op vele beetjes. Helpt u mee? U kunt uw bijdrage storten op rekeningnummer NL33 RABO 0119 7430 51 ten name van Stichting Schapedrift onder vermelding van “Shovel Actie”.

Het komende jaar zullen we leuke, bijzondere of exclusieve acties gaan aanbieden ten behoeve van de Shovel Actie. Houd hiervoor onze website www.schapedrift.nl en de Facebookpagina in de gaten!

Schenking mevrouw Fiep Werner
Het eerste bedrag voor de Shovel Actie is al geschonken! Vorig jaar heeft mevrouw Fiep Werner het royale bedrag van ruim € 1.500 geschonken aan Stichting Schapedrift, onder de specifieke voorwaarde dat het besteed moest worden aan ”iets waar de herder wat aan heeft”. Daar hoefde herder Marion Derks niet lang over na te denken, want zoals gezegd: een goede shovel is onmisbaar voor haar werk!

Schaapskooi Ermelo shovel actie 2023