Stijn Mulderij wint de Ermelose voorleeswedstrijd!

Stijn Mulderij van OBS de Arendshorst uit Ermelo heeft gisteravond de plaatselijke voorleeswedstrijd gewonnen. Deze voorleeswedstrijd wordt ieder jaar door de Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd in alle gemeenten. 

De wedstrijd vond dit jaar online plaats in een live zoommeeting. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd

De winnaar zal binnenkort Ermelo vertegenwoordigen in de halve finale. En wellicht wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2022.
 
De 9 kandidaten werden online aangemoedigd door hun supporters. Ze werden om de beurt door presentator en bibliotheekmedewerker Kim Huisman voorgesteld aan het online aanwezige publiek. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl schrijver Joshua Douglas online de deelnemers vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord gesproken. Dit jaar zat de Burgemeester van Ermelo, mevrouw Burmanje,  Sarah Scholts, dorpsdichter  Ermelo en Ronald van Veen van de ChristenUnie in de jury. Ze hadden er een pittige taak aan maar werden ook verrast door het hoge niveau.
 
Stijn Mulderij las een fragment voor uit;  De grote kleine Kapitein van Paul Biegel. De jury vond dat hij helder en duidelijk voorlas en de aandacht lang geboeid hield van alle aanwezigen. Stijn is nu één van de 9 deelnemers die aan de regionale halve finale meedoet die dit jaar in Cultura Ede plaatsvind.

Stijn Mulderij winnaar voorleeswedstrijd 2022