Strijdlust DVS'33 Ermelo beloond in Haaksbergen (wedstrijdverslag)

De strijdlust van DVS’33 Ermelo in het lastige uitduel tegen HSC’21 is beloond met een overwinning. Na een sterke eerste helft gingen de geelzwarten rusten met een comfortabele voorsprong.

De Tukkers schakelden na de rust een tandje bij, maar de wedstrijd leek volledig in het slot, maar de thuisclub maakte er nog weer een wedstrijd van

Uiteindelijk werd de marge weer bepaald op drie en boekte DVS de tweede seizoenzege, de eerste uitoverwinning. Aangezien de concurrenten direct boven de Ermeloërs ook wonnen, klom de ploeg van Patrick Loenen slechts een plaats.

De oefenmeester begon evenals in de uitwedstrijd tegen Hoogeveen met drie centrale verdedigers, al was dat toen vooral vanwege de personele problemen voorin. Nu bleef aanvaller Jorick Priem aan de kant voor Joël Blerk. Tarik Evre startte in het hart van de defensie in plaats van Gaston Salasiwa.

Comfortabele voorsprong na sterke eerste helft
Hoewel de thuisclub vanaf de aftrap de toon probeerde te zetten, nam DVS het heft in handen. De geelzwarten gingen de persoonlijke duels goed aan en zochten steeds snel de diepte. De eerste drie mogelijkheden waren dan ook voor de Ermeloërs. In de 6e minuut bereikte Adriaan Kruisheer Owen Muller, die vrij in het Haaksbergen strafschopgebied opdook. Als schot ging zijn inzet echter voorlangs en als voorzet was het net te scherp voor Benjamin Roemeon. Twee minuten later kon Owen Muller uit de voorzet van Stef Nijland aanleggen voor een schot, dat nog geblokt werd. Uit de rebound schoot Nicky van Hilten over. Ook Benjamin Roemeon kwam in de 11e minuut tot een schot uit een lange bal, maar dat miste kracht. Pas in de 19e minuut kwamen de gastheren tot de eerste doelpoging. In de 19e minuut. Cenk Ugus kon aanleggen voor een schot net buiten de ‘zestien’, maar doelman Dean Bredewolt dook de bal uit de hoek. Vervolgens schoot Yannick de Vries vanaf links voorlangs. Drie minuten later onderschepte Roland Baas de steekpass van Stef Ottink, waardoor Zeki Erkilinc een vrije doortocht naar het Ermelose doel ontnomen was. Het was des te meer een teken, dat de Ermelose verdediging scherp opereerde.

De intensiteit in de wedstrijd nam daarna wel wat af, maar de geelzwarten bleven hun persoonlijke duels winnen. In de 31e minuut begon een goede aanval met een interceptie door Nicky van Hilten, waarna het spel snel verplaatst werd van de rechter-  naar de linkerkant. Daar kwam een voorzet van Benjamin Roemeon uit voort, waaruit de kleine Owen Muller het kopduel won, maar net naast kopte. Twee minuten later weer een goede aanval van Ermelose zijde, waarbij Owen Muller uit de voorzet van Benjamin Roemeon aangespeeld werd. In alle drukte kon hij het leer echter niet over de doellijn werken. Pas na het schot van Benjamin Roemeon in de 35e minuut, dat niet krachtig genoeg was, kwam HSC’21 tot het volgende gevaar. Met een sliding naar voren bleef Mika Schrijver aan de bal en loste vanaf zo’n 25 meter een verwoestend schot. Dat ging maar net naast. Ook de volgende doelpoging was nog voor de thuisclub na een goede voorzet van Ediz Moldur.

De kopbal van Cenk Uguz werd echter een makkelijke prooi voor Dean Bredewolt. Na een interceptie door Joël Blerk in de 40e minuut op een goede steekpass schoot Luuk Schepers een afvallende bal over. Het restant van de eerste helft was weer helemaal voor DVS, dat nog hard zou toeslaan. Een goede aanval leverde een hoekschop op. Stef Nijland belaste zich daar steeds mee en bracht die scherp voor. In eerste instantie kon die nog weggekopt worden, maar Adriaan Kruisheer bracht de bal met het hoofd opnieuw in. Tarik Evre legde vervolgens alle kracht achter zijn kopbal en liet doelman en verdedigers op de doellijn kansloos, 0-1. Het werd nog mooier voor de bezoekers. In de laatste seconden van de reguliere speeltijd mocht Stef Nijland opnieuw een corner nemen. Benjamin Roemeon kopte deze bij de eerste paal binnen, 0-2. Zo kon DVS met een comfortabele voorsprong aan de thee.

Inzet thuisclub na rust zonder resultaat
Natuurlijk zinde het de thuisclub niet en schakelde met een wissel, Jules Stokkers voor Zeki Erkilinc, een tandje bij. Vooral omdat veel persoonlijke duels verloren werden voor rust, probeerde HSC’21 hier een slag te slaan. Het zorgde in ieder geval voor een Haaksbergens overwicht, hoewel de geelzwarten de duels wel bleven aangaan. Aan de voorzet van Jules Stokkers, die zeker een versterking was, lag het in de 47e minuut niet, maar de kopbal van Stef Ottink was te zwak om doelman Dean Bredewolt te verontrusten. Een minuut later sneed een steekpass van Ottink wel door de Ermelose verdediging, maar was die net te hard voor Cenk Ugus voor een doelpoging. DVS kwam zelf pas in de 56e minuut tot de eerste doelpoging, toen Stef Nijland op aangeven van Benjamin Roemeon kon schieten. Ook die inzet was te zacht. Drie minuten later bediende de rappe aanvaller Nicky van Hilten, die vergat in een keer te schieten. Na de balaanname was te ruimte er niet meer. HSC’21 dicteerde wel en hanteerde een hoog tempo. Toch was het voor de groenwitten nog vaak zoeken naar een afspeelmogelijkheid, doordat DVS goed georganiseerd bleef voetballen en goed gebruik maakte van de omschakelmomenten. In de 63e minuut ging Owen Muller de combinatie aan met Stef Nijland, probeerde daarna om op snelheid om Michael Wensink heen te gaan.

Het contact, dat er daarbij was binnen de beruchte lijnen, was voor scheidsrechter Kuijntjes voldoende om de bal op de stip te leggen. Stef Nijland voltrok het vonnis met een droge schuiver in de linker hoek, 0-3. Dan moet de wedstrijd in het slot zitten, maar er zit veel mentaliteit in de Twentse ploeg, die vaak uit geslagen positie terug kan komen. Na 20 minuten in de tweede helft wisselde trainer Daniël Nijhof Luuk Schepers en Stef Ottink voor Mohamed Iallouchen en Wessel Witbreuk. De Tukkers maakten er met nog een kwartier te gaan inderdaad weer een wedstrijd van. Uit de voorzet van Yannik de Vries, die in de tweede helft toch wel meer dreiging had, kopte Jules Stokkers de 1-3 binnen bij de eerste paal. Normaliter zou dat de opmaat moeten zijn voor een heftig slotoffensief, maar vier minuten later was de marge al weer op drie gebracht, even nadat Dean Bredewolt een indraaiende voorzet van Yannick de Vries goed gepakt had in een mêlee van spelers. Dat lukte Bemjamin Roemeon in de 79e minuut nog niet, nadat hij na een uittrap van Dean Bredewolt om zijn man heen ging en dacht de bal in een leeg doel te schieten. Het juichen was al ingezet, maar Ediz Moldur kreeg de bal met een sliding nog tegen de paal. Die 1-4 viel op een manier, die als Pele nog geleefd had op zijn applaus had mogen rekenen. Sem de Wit legde op zo’n tienmeter voor de middenlijn aan voor een vrije trap. Die sloeg net onder de lat binnen, ondanks de ultieme poging van doelman Bob Peterman om die er nog juist over de tikken. Dat was wel de nekslag, hoewel de Twentenaren nog iet helemaal opgaven.

In de 83e minuut maakten Adriaan Kruisheer en Owen Muller nog plaats voor Hilal Ben Moussa en Jorick Priem. Nog slechts een doelpoging zou er komen voor de gastheren, maar Michael Wensink schoot na een hoekschop over. De officiële speeltijd was net verstreken, toen Lars van Wetering zijn opwachting nog mocht maken voor Roemeon. Hij leverde al meteen een goede assist af, nadat Jorick Priem hem met een afgemeten passje vrij het strafschopgebied in had gestuurd. Stef Nijland haalde in een keer uit, maar stuitte van dichtbij op de Haaksbergse sluitpost. De schutter mocht er meteen vanaf, evenals Nicky van Hilten, zodat ook Lars Huber en Joël Kramer op het wedstrijdformulier vermeld werden. Door de even mooie als verdiende uitzege bracht het puntenaantal op 8, waarmee de Ermeloërs van de 16e naar de 15e plaats stegen.

“Dit was echt goed”
Patrick Loenen verscheen met een ander gevoel voor de microfoon van Piet Smit voor DVS’-TV voor een nabeschouwing dan een week eerder: “We zijn de week begonnen met de afsluiting van vorige wedstrijd. Dan leeft er wat. Dan hebben we het maandag ook over de wedstrijd en ook nog over mijn interview. De groep en ik kennen elkaar in die korte tijd echt wel goed. Zij weten, waar ik moeite mee heb, en ik weet, waar zij moeite mee hebben. En maandag is het ook wel geclasht in de kleedkamer en dan kan het twee kanten op. Daarna werd er heel goed en enthousiast getraind voor de maandagtraining. Er was heel veel plezier en dinsdag idem dito. En donderdag hebben we getraind voor de wedstrijd van nu. De vraag was, hoe we ons op zaterdag zouden presenteren, want het gevoel na de donderdag was wel vaker goed. Ik sta nog steeds achter mijn interview van vorige week en als ik zie, wat de jongens vandaag hebben gebracht, los van de 1-4 vandaag. Als we dat iedere week kunnen opbrengen; wat een intensiteit, wat een agressie. HSC is een goede ploeg, maar ze troffen ons op een verkeerd moment. Wij scoren moeilijk en dat zag je ook in het eerste kwartier, maar die twee doelpunten voor rust zijn killing.

Daar wil ik het niet eens over hebben, maar weinig spelers hadden nog wat over. Niet eens vanwege de intensiteit, maar ook in het houden van de gemaakte afspraken. Je hoorde mij ook roepen om uit de ‘zestien’ te blijven, want daar zijn we kwetsbaar; dan maar met wat ruimte in onze rug. De jongens waren ook coachbaar. Vorige week had ik een heel negatief verhaal, maar deze week was het fantastisch. Een goede organisatie is één en die is altijd wel op orde bij ons, maar binnen die organisatie heb je het over individuele behandeling. Dat kan met of zonder bal zijn. De uitvoering is twee. Vandaag speelden wij met het mes tussen de tanden. Dan wordt het 1-4 en misschien hadden zij er ook nog wel een kunnen maken, maar het had ook 1-7 kunnen zijn. Laten we tevreden zijn met die 1-4. Ik ben trots op de jongens. Ze hebben laten zien, met welke intensiteit ze kunnen spelen, maar we moeten er voor zorgen, dat dit geen incident was, maar dit was echt goed.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Dean Bredewolt, Nicky van Hilten (90+3’ Joël Kramer), Sem de Wit, Tarik Evre, Joël Blerk, Roland Baas, Frank Olijve, Adriaan Kruisheer (83’ Hilal Ben Moussa), Stef Nijland (90+3’ Lars Huber), Owen Muller (83’ Jorick Priem), Benjamin Roemeon (90+1’ Lars van Wetering).
Opstelling HSC’21: Bob Peterman, Kars Zwiers, Mika Schrijver, Michael Wensink, Ediz Moldur, Luuk Schepers (65’ Mohamed Iallouchen), Cenk Ugus, Arantis Roep, Zeki Erkilinc (46’ Jules Stokkers), Stef Ottink (65’ Wessel Witbreuk), Yannik de Vries.

Scheidsrechter: Dhr. W.H. Kuijntjes uit Brakel.

Scoreverloop: 43’ Tarik Evre 0-1, 45’ Benjamin Roemeon 0-2, 63’ Stef Nijland (pen.) 0-3, 76’ Jules Stokkers 1-3, 80’ Sem de Wit 1-4.