Strijdlustig Dindoa revancheert zich tegen SKF (wedstrijdverslag)

Na een emotionele week, waarin op waardige wijze afscheid werd genomen van clubicoon Henk ter Haar, moest Dindoa 1 deze zaterdag aantreden tegen SKF uit Veenendaal. Op het veld gaf Dindoa pas in de laatste fase de wedstrijd tegen SKF uit handen, waardoor de ploeg van Hugo van Woudenberg nu gebrand was op een sportieve revanche.

Ook SKF, dat de eerste competitiewedstrijd had verloren, wilde in de eerste thuiswedstrijd een mooi resultaat neerzetten

Dindoa startte in het eerste aanvalsvak met Daphne van den Berg, Karianne van der Velde, Bjarne Sinneker en de weer fitte Jonathan van der Beek.

Dindoa kwam snel op een 1-0 achterstand, maar direct in de eerste aanval wist Jonathan van der Beek de stand gelijk te trekken. Bastian van Essen wist vervolgens zijn eerste score te noteren, en daar zouden er nog veel van volgen. Het andere vak van Dindoa met Saskia Lieman, Aniek Odding, Lars van der Velde en Roy van Boven zorgde voor de 2-2 door een benutte strafworp van Aniek Odding.

Het was een snelle opening waar over en weer gescoord werd en de ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Dit spelbeeld trok door tot aan de rust. Met nog een kleine twee minuten te gaan in de eerste helft en een 11-10 achterstand werd Sam van der Beek ingebracht om te proberen de stand voor rust nog gelijk te trekken. Het was echter Daphne van den Berg die wederom een vrije bal wist te verzilveren waardoor beide ploegen met 11-11 de rust in gingen.

Aan het begin van de tweede helft startte Dindoa met een licht gewijzigde opstelling die vlak voor rust tot stand was gebracht. Jonathan van der Beek was van vak gewisseld met Roy van Boven. Het was echter SKF dat beter uit de kleedkamers kwam en voor het eerst een gaatje wist te slaan van twee punten: 13-11. Gelukkig wist Karianne van der Velde met een benutte strafworp het gat te verkleinen en vervolgens kon Bjarne Sinneker de stand weer gelijktrekken. Lars van der Velde zette Dindoa met een doorloopbal op voorsprong en dus moest SKF weer in de achtervolging. Bij 16-18 wist Dindoa voor het eerst op twee punten voorsprong te komen, maar opnieuw kwam SKF langszij. Met 18-19 werd Sam van der Beek weer ingebracht in de aanval. Kort daarna moest Bjarne Sinneker na een onbewuste elleboogstoot licht geblesseerd het veld verlaten. SKF maakte er 19-19 van en met nog 6 minuten op de klok maakte het publiek zich op voor een spannende eindfase. Dindoa kwam door een mooie treffer van Aniek Odding op voorsprong, maar weer was het Bastian van Essen die zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

Het werden nerveuze laatste minuten met over en weer wat onnodig balverlies en foute passes, maar het leverende een zinderend slotakkoord op. Daphne van den Berg wist met twee scores achter elkaar de winst veilig te stellen, waardoor Dindoa verdiend de punten mee naar Ermelo kon nemen.
Volgende week belooft opnieuw een pittige wedstrijd te worden tegen Wit-Blauw uit Kampen, dat ook maar nipt van SKF wist te winnen.

Dindoa 2 had het zwaar en moest helaas haar meerdere erkennen in DVO 3 en verloor met 16-21.

Doelpunten: Daphne van den Berg 7, Saskia Lieman 5, Aniek Odding 3, Jonathan van der Beek 2, Bjarne Sinneker 2, Roy van Boven 1, Karianne van der Velde 1, Lars van der Velde 1.