Succesvolle Jim van de Ridder Boerenkoolloop (Foto's)

Tom van Panhuis winnaar van de 1 kilometer. Jaap Swijnenburg wint de 3 én de 5 kilometer! (klik hier voor de foto's). De Foto's zijn gemaakt door Theo Aalten.

Laat ondergetekende gelijk maar met de deur in huis vallen oftewel van hardlopen wordt ik bepaald niet gelukkig. Aan halve marathons, laat staan een hele marathon moet ik absoluut niet denken. Maar ik kan mij best heel goed voorstellen dat de vele liefhebbers van een marathon daar een magisch gevoel van krijgen.

Afgelopen zaterdag en wel op 4 januari 2020 ging de traditionele Boerenkoolloop van DVS weer van start. Vanaf heden dus de Jim van de Ridder Boerenkoolloop! Een prachtige hommage aan de grondlegger van deze inmiddels befaamde Boerenkoolloop. Als starter fungeerde Jim’s vrouw en wel Bep van de Ridder en zij kweet zich uitstekend van deze eervolle taak. Maar liefs ongeveer 275 deelnemers verschenen er op zaterdagmiddag 4 januari aan de start. Uiteraard was ook onze aimabele DVS fotograaf Theo Aalten van de partij. Net als voorgaande jaren is Theo in staat deze prestatieloop uitstekend en levendig in beeld te brengen. Prachtige documenten… Ondergetekende moest helaas wegens griep verstek laten gaan maar voor de einduitslagen kon ik een geweldig beroep doen op Tom Nederveen! Waarvoor hartelijk dank Tom. Een impressie.

Al snel in cadans Voor verreweg de meeste deelnemers geen digitale klokjes, schema’s of andere geavanceerde hulpmiddelen maar gewoon lekker opstellen met elkaar en na het startschot van Bep van de Ridder heerlijk lopen. Ook dit jaar weer de gebruikelijke afstanden. Men begon met de Bambinoloop en daarna volgden de 3 kilometer en de 5 kilometer. De meeste lopers waren al zo’n beetje in cadans nadat zij het bosrijke gebied betraden. Dat lijkt mij een heerlijk gevoel. Men ontspant en men geniet optimaal van het moment waarin men zit. Mogelijkerwijs hier en daar een nog wat beklemmend gevoel van een nieuw stel loopschoenen die menigeen onlangs aanschafte.

Al of geen wedstrijdelement Zoals gezegd komen de meeste lopers dan toch al snel in een soort trance. Sommige lopers hikken onderweg tegen het volgende fenomeen aan oftewel geef ik nou wel of niet toe aan een wedstrijdelement? Wil ik nu wel- of niet mijn maatjes uit bijvoorbeeld DVS’33 Ermlelo JO19-1 voor- of bijblijven? Het helemaal aan de staart lopen van deze Jim van de Ridder Boerkoolloop lijkt mij ook geen probleem, integendeel. De focus, de stilte op de prachtige hei, die totale ontspanning. Wie doet je wat! En aan het eind van de rit als beloning een prachtig herinneringsvaantje en een heel liefdevol opgeschept bord met verse boerenkool met worst.

Genieten geblazen! Ook zullen diverse trainer/coaches gaandeweg gemerkt hebben dat je tijdens zo’n 3- of 5 kilometerloop helemaal op gaat in je omgeving. Je dan min of meer besef: hé, ik heb helemaal niet aan die plek in dat befaamde rechterrijtje gedacht. Het was vandaag, 4 januari 2020 echt genieten!

Een trotse Bep v.d. Ridder! Ja, wie waren er niet van de partij. Op de foto’s van Theo Aalten ontwaarde ik vele DVS ers. Onder meer de DVS JO19-1 goalie Jarno v.d. Mooren, de DVS 3 speler/trainer-coach Jeroen Ham, Gert-Jan van Diest, scheidsrechter Dick van Leeuwen, de net gecontracteerde DVS 2 trainer Ricardo v.d. Pol en heel veel anderen! Starter Bep v.d. Ridder moet trots zijn geweest op al die lopers!

Allemaal winnaars! Iedereen die mee gelopen heeft is WINNAAR en heef t een door de vele die gisteren viel een zware loop ondergaan. Nu volgt de uitslag van de drie afstanden.

Om exact 12:01 uur startte de Bambinoloop met 11 deelnemers.

Bambinoloop
Tom van Panhuis
Liam Termaat
Eva van Panhuis

Om 12:12 uur werd de 3 kilometer loop afgeschoten met ruim 125 lopers

Drie Kilometer
Jaap Swijnenburg
Steven Odding
Jelle v.d. Berg

Om 12:38 uur volgde het startschot voor de 5 kilometerloop met meer dan 125 lopers.

Vijf kilometer
Jaap Swijnenburg (alweer)
Daan van Oosten Ex eqo: Luca v.d. Poppe en Julian Schuur

Bedankt allemaal! Rest ons nog alle vrijwilligers die aan deze schitterende traditie hebben meegewerkt om er weer een groot festijn van te maken, hartelijk te bedanken! GEEL-ZWART zit en blijft in ons hart! Met nogmaals dank aan Tom Nederveen! Uiteraard ook een dankwoord aan fotograaf Theo Aalten. Het was weer smullen. Tot volgend jaar!

Aad van Schaijk en Tom Nederveen.