Tehuizen Zorggroep herinvoeren mondkapjesplicht

Door Harry Schipper –De locaties van de Stichting Zorgroep Noordwest-Veluwe, waaronder de tehuizen De Amaniet, De Arcade, De IJsvogel en Kroondomein, voeren per direct de mondkapjesplicht weer in voor zowel medewerkers als bezoekers.

Aanleiding tot herinvoering van de mondkapjes vormen de snel oplopende coronabesmettingscijfers in deze regio

Ook de in aantocht zijnde jaarlijkse griepgolf vormt een zwaarwegende reden om medewerkers en bezoekers van de woonlocaties ‘dringend te vragen om vanaf donderdag 28 oktober binnen weer mondkapjes te gaan dragen’, zo laat voorzitter Roelof Hoving  van het coronacoördinatieteam per brief weten aan de familieleden die hun naasten in de woonzorgcentra willen bezoeken.

Hoving vraagt daarin ook om ook wanneer de afstand tot een bewoner groter is dan anderhalve meter weer een mondkapje te gaan dragen. Het coronacoördinatieteam hoopt zo de besmetting met corona en griep bij zowel bewoners, bezoekers als de medewerkers van de Zorggroep te beperken.

In de brief wordt eenieder nog eens gewezen op het belang om anderhalve meter afstand te houden, regelmatig de handen goed te wassen, ruimten te ventileren en om bij klachten een testafspraak te maken en dan niet op bezoek te komen.

De Zorggroep is één van de eerste zorgaanbieders in deze regio die overgaat tot herinvoering van de mondkapjesplicht. De verwachting is dat ook andere zorgaanbieders in deze regio op korte termijn overgaan tot het nemen van maatregelen om besmettingen met het coronavirus tegen te gaan.