Theatergroep Spiegel met ‘Mijn slappe komedie’ en ‘Liefs van Roland’

Vrijdag 13 en 14 maart speelt de Ermelose vereniging Theatergroep Spiegel de twee eenakters ‘Mijn slappe komedie’ van Magne van der Berg en ‘Liefs van Roland’ van Mark Langham in Theater De Dialoog in Ermelo.

In beide eenakters staan relaties centraal. Het zijn twee stukken waarbij gelachen kan worden, maar waarbij je als kijker ook tot nadenken wordt aangezet.

In ‘Mijn slappe Komedie’ draait het om vier mensen die in een bar de tijd met elkaar moeten doorbrengen. Twee ex-partners met hun nieuwe relatie gaan samen uit eten om de laatste dingen van de scheiding te regelen. Al wachtend op hun tafel komen er allerlei spanningen, frustraties en herinneringen naar boven. We zien dat je het verleden niet zomaar achter je laat. Vlotte, geestige, venijnige gesprekken, afgewisseld met pijnlijke stiltes, laten de vier karakters goed uitkomen. De lachwekkende, herkenbare, soms tenenkrommende en ongemakkelijke dialogen geven voldoende stof tot reflectie.
 
‘Liefs van Roland’ is een stuk over vijf vrouwen en een man die elkaar toevallig lijken te ontmoeten. Ieder met hun eigen beelden, wensen en verlangens richting degene die ze liefhebben. Of denken lief te hebben…Maar wat doet het met je als zaken anders blijken te zijn, dan je dacht? Een stuk over verwachting en verlangen, maar ook ontgoocheling, ongeloof, woede en schaamte. Een achtbaan van emoties die zorgt voor hilarische situaties waarin de onderlinge verbondenheid groeit en waarin het de vraag is wie er nu uiteindelijk (het meest) het schip in gaat….
 
Het toneelstuk begint om 20.15 uur en wordt gespeeld in Theater De Dialoog aan het Raadhuisplein 4 in Ermelo. Kaarten kosten € 12,00 per persoon en zijn inclusief een pauzedrankje. U kunt de kaarten reserveren via www.theaterdialoogermelo.nl of aan de kassa van Theater de Dialoog.

Theatergroep Spiegel Ermelo