Thriller met teleurstellend slot (wedstrijdverslag)

Het massaal toegestroomde publiek ging in een uitpuilende sporthal er deze avond eens goed voor zitten. Een middag/avond met wedstrijden die bol stonden van de spanning zou volgen.

Allereerst moest Dindoa A1 aantreden tegen het hoger geplaatste CSL

Dindoa A1 wist de eerste helft een ruime afstand te nemen van hun tegenstanders door collectief de aanvallers van CSL geen kansen te geven. Na een ruststand van 10-4 eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning van 15-14. Dindoa A1 staat nu op een verdienstelijke vierde plaats in de competitie.

Na de A1 moest het nog ongeslagen Dindoa 2 aantreden tegen AVO uit Assen die met één punt achterstand er alles aan gelegen was om de koppositie van Dindoa over te nemen. Coaches Uulke van Barneveld en Marnix Jonker pasten direct bij aanvang van de wedstrijd al een tactische wissel toe. De wedstrijd ging op en neer waarbij er sprake was van een gelijk opgaande strijd. Gedurende de wedstrijd wist Dindoa een aantal punten uit te lopen waarbij het verschil opliep tot drie doelpunten met nog enkele minuten te spelen. Een laatste slotoffensief van AVO bracht Dindoa nog bijna aan het wankelen, maar uiteindelijk werd de wedstrijd, met acht doelpunten van Kim Groothuis, gewonnen met 19-18.

Als slotstuk van de thriller moest Dindoa 1 starten tegen AVO 1. Dindoa stond voor de start van de wedstrijd op een tweede plaats met twee punten achterstand op de tegenstander. Bij winst zal Dindoa dus als gedeeld eerste de laatste vijf wedstrijden van het zaalseizoen ingaan. Zoals wel vaker dit seizoen kwam Dindoa wat aarzelend uit de startblokken en stond de ploeg na vijf minuten op een 0-2 achterstand. Door een blessure bij één van de mannen moest AVO noodgedwongen na zes minuten al de eerste wissel toepassen. Nog geen minuut later was er een opstootje waarbij een heer van AVO met geel de wedstrijd voor vier minuten moest verlaten. Dindoa profiteerde van de onrust bij AVO en kwam via doelpunten van Lars van der Velde en Saskia Lieman (in het vak samen met Roy van Boven en Femke ten Hove) weer in de wedstrijd en bracht de stand daarmee in evenwicht.

Daarna was het de beurt aan het eerste aanvalsvak bestaande uit Tom van den Berg, Bjarne Sinneker, Aniek Odding en Nina de Romph om hier een vervolg aan te geven. Uit een vrije bal scoorde Aniek Odding de 3-2. AVO bracht de stand echter weer snel in evenwicht en halverwege de eerste helft was de stand 4-4. Veel spanning maar door goed verdedigend werk aan beide zijden ook weinig doelpunten. Zoals wel vaker in de wedstrijden kwam er naarmate de tijd verstreek meer ruimte om tot doelpogingen te komen. Ook deze week was dat weer het geval en begonnen de doelpunten als rijpe appeltjes te vallen. Na uitstekend rebound werk van Tom van den Berg die de bal tweemaal achtereen wist af te vangen was het derde schot van Bjarne Sinneker raak en dat leidde tot een 7-6 voorsprong van Dindoa. Met nog vijf minuten op de klok, en een stand van 8-8, kreeg Dindoa wat meer grip op de wedstrijd. In deze korte periode wist Dindoa over verschillende schijven vijf keer tot scoren te komen. Het luide aanmoedigen door de supportersvereniging Blue Sharks zal hier ongetwijfeld aan hebben bijgedragen. Dindoa kon zodoende met een 13-11 voorsprong van de thee gaan genieten.

In de tweede helft was het Nina de Romph die met een buzzer beater (score in de laatste seconde van de 25 seconden aanvalstijd) de score naar 14-11 wist te brengen. AVO bleef echter geloven in eigen kunnen en bleef mee scoren met Dindoa. Toch kon men niet voorkomen dat Dindoa op een 18-14 voorsprong kwam. Met nog twaalf minuten te spelen had AVO de achterstand echter teruggebracht tot twee punten en was de stand 19-17 in het voordeel van Dindoa. Op dat moment werd er aan Ermelose zijde een stip gemist en lag het momentum bij de Assenaren. Door een paar “goedkope” vrije ballen kon AVO volledig terug komen in de wedstrijd, want beiden werden benut waardoor de stand weer gelijk stond met 19-19.

Ondertussen probeerde coach Hugo van Woudenberg aanvallend het spel te forceren en kwam Alain ter Horst in het veld voor Tom van den Berg. De spanning nam grootse vormen aan waarbij de ploegen elkaar tot 22-22 in evenwicht hielden. Jefta Reinbergen en Daphne van den Berg werden nog in het veld gebracht voor een laatste slotoffensief. Helaas voor alle supporters was het AVO dat aan het langste eind trok en uiteindelijk met een doelpunt in de laatste seconde de eindstand bracht op 23-26.

Voor de onpartijdige bezoeker waren de wedstrijden een genot om naar te kijken, bij de Dindoa fans was het vooral teleurstelling, dat het in de laatste minuten net niet lukte om medekoploper te worden, wat overheerste.

Doelpunten: Lars van der Velde 8; Saskia Lieman 6; Bjarne Sinneker 3; Tom van den Berg 2; Aniek Odding 2 en Nina de Romph 2.