v.v. Hierden in derby maat te groot voor FC Horst (1-5)

Zaterdag was het tijd voor de derde derby dit seizoen. De twee eerdere wedstrijden dit seizoen in Hierden werden gewonnen door de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn (2-1 & 2-0). Dit keer was Sportpark De Aderlaar het decor.

Na een mooie sfeeractie van de Ermelose supporters blies leidsman Postma om iets over half drie voor het begin van de wedstrijd

De eerste minuten waren afwachtend en het was FC Horst wat iets meer dreiging vooruit had. In de zevende minuut was er voor het eerst gevaar van de ploeg van trainer John Martens en direct leverde dit een treffer op. Een goede aanval via de rechterkant van het veld werd laag voorgezet door Paul van Prehn en het was Roy Kruse die FC Horst op artistieke wijze op voorsprong zette.

Vlak na deze treffer kreeg Hierden een volgende tegenslag te verwerken; Rick Boersma moest geblesseerd het strijdtoneel verlaten en hij werd vervangen door Martijn Ruiter. FC Horst bleef de iets betere ploeg maar na een minuut of 20 begon de wedstijd langzaam te kantelen en na een klein half uur kwamen de rood-witten langszij. Casper Krop zette de bal prachtig voor, Stefan Jansen kroop uitstekend voor zijn tegenstander en kopte de bal achter doelman Tim Crama binnen.

Na de gelijkmaker was het Hierden wat de boventoon voerde en Mark Bottenheft was na 36 minuten dichtbij een treffer. Zijn inzet ging via Crama langzaam richting het doel maar kon net voor de lijn worden verdedigd. Een minuut later was het wel raak voor Bottenheft. Hij kreeg de bal in de stuit voor zijn voeten, bedacht zich geen moment en volleerde de bal prachtig in de verre hoek. Er was nog even wat discussie over wel of geen buitenspel maar uiteindelijk kende scheidsrechter Postma een doelpunt toe: 1-2.

Op slag van rust was Horst plots dichtbij 2-2. Uit een afgeslagen hoekschop kon Mark van den Bosch redelijk vrij uithalen maar doelman Wouter Polhoud stond zijn mannetje en tikte de bal onder de lat vandaan. Na de thee begonnen beide ploegen wat rommelig; Horst probeerde tevergeefs de aanval te zoeken en Hierden ging slordig met de ruimtes om.

Op het uur leek de wedstrijd beslist te worden. Dominique Denzel speelde de bal vrij en zette Martijn Ruiter vrij voor de Horst goalie, Ruiter faalde niet en schoof rustig de 1-3 binnen. Tien minuten later was er het hoogtepunt van de middag. Martijn Ruiter kon opnieuw richting het doel van Horst en deze keer stiftte hij de bal op weergaloze wijze over Crama heen in het doel. Na de 1-4 was de wedstrijd echt gespeeld en kon Horst het niet meer opbrengen nog voor gevaar te zorgen. Hierden bleef de betere ploeg en in de 80e minuut was invaller Gert Boonen dichtbij 1-5, zijn inzet vloog over. In de 86e minuut werd het dan nog wel 1-5. Brian Klaassen joeg, na een lastige terugspeelbal, goed door op Crama en veroverde de bal waarna hij de bal simpel tegen de touwen kon schieten. De wedstrijd was gespeeld en leidsman Postma voelde uitstekend aan dat hij de wedstrijd niet langer moest maken dan nodig was. Na iets meer dan 90 minuten voetbal floot hij voor het einde van de derby. Hierden kon opnieuw drie belangrijke punten bijschrijven en blijft zo in het spoor van koploper Batavia ’90 dat met 6-0 won van VSCO ’61.

Volgende week speelt v.v. Hierden de eerste van drie opeenvolgende thuiswedstrijden. DESZ komt op bezoek op Sportpark Mheenzicht. De ploeg uit Zwartsluis draagt op dit moment de rode lantaarn in de 2e Klasse I, maar eerder dit seizoen had Hierden alle moeite om drie punten te pakken tegen de Sluzigers. Hierden is dus gewaarschuwd en zal opnieuw scherp voor de dag moeten komen om een positief resultaat te behalen. Er wordt afgetrapt om 15:00 uur.