Van kok tot soldaat - ervaar het Romeinse leven in Ermelo

Ervaar in de zomervakantie hoe Romeinen leefden in Museum Het Pakhuis. Wat deden deze Romeinen in Ermelo? Proef hoe het leven van toen was tijdens Aan tafel! Koken met de Romeinen, speel Romeinse spelletjes met je familie of word fit als een Romeins legionair.

Romeinen woonden lang geleden in Ermelo – maar wat deden zij hier? Wie waren de Romeinen? En hoe verschilt het eten van vroeger dan dat van nu?

Dinsdag 14 juli vindt Aan tafel! Koken met de Romeinen plaats. Je maakt kennis met de Romeinse soldaten op de Ermelosche Heide en ontdekt wat zij aten. Maak je eigen Romeinse kruidenkaasje!
 
Wie zich liever wapent met kennis en wil leren schrijven als een Romein kan op donderdag 16 juli schrijven met een wastafeltje en bijenwas en daarna Romeinse spelletjes spellen. Wie van jullie is het best in het bouwen van een Romeinse boog en wie heeft tactisch inzicht? Doe je best en kom als winnaar uit de strijd.
 
Op zaterdag 18 juli kan je een training tot Romeins soldaat volgen. Maar pas op, er is een strenge centurio die er goed op let of je zijn orders wel opvolgt. Aan het eind van de training weet je precies hoe je je als Romeins soldaat hoort te gedragen!
 
Wel anderhalf meter hanteren, geen reservering meer nodig
 
Ook na 18 juli vinden er wekelijks activiteiten plaats. Alle activiteiten vinden tussen 10:30-16:30 doorlopend plaats. Deelname aan de hier genoemde activiteiten kost enkel entreegeld. Met het versoepelen van de corona-maatregelen is het niet langer nodig voor een bezoek aan het Museum het Pakhuis te reserveren. Het museum hanteert hierbij het protocol van de Museumvereniging. Volg bij een bezoek de routing en bewaar anderhalf meter afstand.
 
Voor meer informatie of vragen is Museum Het Pakhuis telefonisch bereikbaar tijdens openingstijden op 0341-760 777 of per mail op [email protected] Het museum is op dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdagen geopend van 10:30 uur tot 16:30 uur.
 
Bezoek ook de website van Het Pakhuis voor meer informatie: www.hetpakhuisermelo.nl
 
Aan tafel! Koken met de Romeinen
Dinsdag 14 juli

Je maakt kennis met de Romeinse soldaten op de Ermelosche Heide en ontdekt wat zij aten. Maak je eigen Romeinse kruidenkaasje!
 
Romeinse spelletjes spelen
Donderdag 16 juli

Wie van jullie is het best in het bouwen van een Romeinse boog en wie heeft tactisch inzicht? Doe je best en kom als winnaar uit de strijd.
 
Romeinentraining
Zaterdag 18 juli

Volg een training tot Romeins legionair! Maar pas op, er is een strenge centurio die er goed op let of je zijn orders wel opvolgt. Aan het eind van de training weet je precies hoe je je als Romeins soldaat hoort te gedragen!
 
Aanvang: alle activiteiten zijn de hele dag beschikbaar.
Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar
 
Het museum is geopend van 10:30 tot 16:30. Kijk voor actuele prijzen en openingstijden op www.hetpakhuisermelo.nl