Veluwse Wandeldagen 9, 10 en 11 februari 2023

Na een succesvolle eerste editie in 2022 organiseren de VVV’s uit Elburg, Ermelo, Nunspeet en Putten in 2023 wederom de Veluwse Wandeldagen. Van 9 tot en met 11 februari kun je op verschillende locaties in deze vier gemeenten starten voor prachtige wandelroutes.

Loop over heidevelden, door bossen en langs prachtige cultuurlandschappen en zie onderweg de pareltjes van deze Noord-Veluwse dorpen

Gecombineerd met iets lekkers voor onderweg en een kleine lunch kun je tijdens de Veluwse Wandeldagen het sportieve met het aangename combineren!

Deelnemen kost € 9,95 per persoon. Doe jij ook mee?

Wandelarrangementen
Tijdens de Veluwse Wandeldagen biedt iedere locatie een specifieke route met een lengte van zo’n 10 tot 15 kilometer. Deze zijn tijdens de wandeldagen vanaf 9.00 uur tot 12.00 uur verkrijgbaar bij de deelnemende VVV’s. Bij vertrek krijg je de route, een versnapering en een bon waarmee je ergens een kleine lunch kunt gebruiken. Het idee van de Veluwse Wandeldagen is om drie dagen op verschillende locaties starten, waardoor je steeds een andere omgeving ziet en van de verschillende arrangementen kunt genieten. Starten kan in Elburg, Elspeet, Ermelo, Nunspeet, Putten en Vierhouten. Ieder locatie biedt dus een eigen route met een eigen arrangement. Wil je geen drie dagen wandelen? Een of twee dagen meedoen kan natuurlijk ook!

Verschillende routes
Om  een idee te geven waar je wilt gaan wandelen hierbij iets meer informatie over de verschillende routes. In Elburg loop je vanuit de historische vesting een afwisselende wandeling van zo’n 13 km. Een tocht over bospaadjes, landwegen en langs de Puttenerbeek.
 
Onderweg een mogelijkheid voor een pauze bij een gezellige rustplek. Na afloop of vooraf een lichte lunch in het museumcafé van VVV-Museum Elburg.

In Ermelo kun je starten aan een rondwandeling van 15 km door het Leuvenumse Bos richting  het Beekhuizerzand. De route is volledig uitgezet op het wandelkeuzenetwerk. Aan het einde van de route wacht je iets lekkers bij Restaurant Pasto.

In Nunspeet kun je starten voor de verkorte Hulshorsterbosrandroute van 10 km. Je loopt een stukje langs de rand van het Hulshorsterzand, waar je mooie doorkijkjes op hebt. In Elspeet en Vierhouten kun je starten voor de Elspeterheideroute van 17 km, met mogelijkheden tot verkorting. De route is op deze startlocaties dus hetzelfde; de lunch onderweg is wel anders.

In Putten kan men de verlengde versie van de Putterboswandeling lopen. De gevarieerde wandeling door dorp en bos heeft een lengte van 13 km en brengt de bezoekers o.a. langs door een gebied met grafheuvels.

Wandelvakantie op de Veluwe
Wil jij meedoen met de Veluwse Wandeldagen maar woon je net iets te ver weg? Maak er een minibreak van en kom overnachten! Zo beleef je een heerlijke wandelvakantie in één van de mooiste en rustigste delen van de Veluwe, waar de wandelpaden goed zijn en je kunt genieten van de authentieke dorpen.

Kijk op de websites van de deelnemende VVV’s voor overnachtingsmogelijkheden. Meer informatie over de Veluwse Wandeldagen is te vinden op www.veluwsewandeldagen.nl.

Veluwse Wandeldagen 2023

VVV Ermelo

Adresgegevens

Stationsstraat 20
3851 NH Ermelo

Telefoon

T. 0341 552 200

Openingstijden

Ma 09.30 - 17.00 uur
Di 09.30 - 17.00 uur
Wo 09.30 - 17.00 uur
Do 09.30 - 17.00 uur
Vr 09.30 - 17.00 uur
Za 09.30 - 17.00 uur
Zo Gesloten
Meer info