Verrassende dingen die je nu gemakkelijker online doet

Elk nadeel heb zijn voordeel, zei Johan Cruijff ooit, en ook de coronacrisis is daar een mooi voorbeeld van. Als we één ding geleerd hebben uit deze ervaring, is het dat we een aantal dingen veel eenvoudiger online kunnen doen dan “in het echt”.

En daarbij hoef je niet in de eerste plaats te denken aan thuiswerken en online vergaderen, hoewel bedrijven hebben vastgesteld dat deze twee grote besparingen kunnen opleveren. Nee, voor dit artikel beperken we ons tot leuke dingen om online te doen

Krasloten kopen
Wist je dat krasloten steeds populairder worden? Er bestaan ook slimme truukjes om je winstkansen te vergroten. Maar waar vind je nog krasloten? Het lijkt wel alsof geen enkele winkel in Ermelo of omgeving ze nog aanbiedt. Probeer het eens online. Er zijn massa’s krasloten beschikbaar van de meest uiteenlopende aanbieders. Met krasloten winnen, is een kwestie van rondkijken en slimme keuzes te maken.

Nieuwe dingen leren
Koken, schilderen, een muziekinstrument bespelen, zelfs schrijven. Het is allemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je moet doen, is de eerste stap zetten. Op YouTube bulkt het van de online tutorials en het mooie ervan is dat je ze kunt bekijken wanneer je maar wilt. Kom je dus op het idee om midden in de nacht te leren hoe je het Loomis-gezicht moet tekenen of hoe je een database kunt creëren om je verzameling zeepjes te organiseren? Je bent nooit te oud om te leren.

Verdien een centje bij
Je staat er niet bij stil wat voor een indrukwekkend aantal vaardigheden je in je leven onder de knie kunt krijgen. Misschien was je vroeger in de klas de beste in dictee en heb je een verzorgd taalgebruik altijd belangrijk gevonden. Zet je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica en interpunctie in en vind werk als freelancer. Rijk word je er niet mee, maar dat hoeft ook niet. Af en toe een extraatje is mooi meegenomen.

De natuur ontdekken
Vind je het heerlijk om af en toe naar de dierentuin te gaan, eventueel samen met je familie? Dieren zijn fascinerende wezens. Je kunt er veel over leren en ook heel wat van leren. Explore biedt een uitgebreide en continu groeiende bibliotheek van 250 originele films en 30.000 foto's van over de hele wereld. Wil je wel eens zien hoe bruine beren in Alaska hun eten uit de rivier vissen? Of wil je een kijkje nemen bij een gorillagezin in een Centraal-Afrikaans regenwoud? De webcams van Explore staan in de verste uithoeken van de wereld opgesteld.

Doe een ruimtereis
Je hoeft niet schatrijk te zien zoals Richard Branson en Jeff Bezos om je met een raket in de ruimte te laten schieten. De Sterrenwacht Midden-Nederland biedt op hun website een rijke verzameling interessante artikels, prachtige foto’s en zelfs filmopnames? Dit is volop genieten gewoon bij je thuis. Heb je op een bepaald moment toch zin om zelf de sterren te observeren? In de Veluwe is lichtverstrooiing nog niet zo algemeen als elders in Nederland en met een gewone verrekijker kun je al heel veel zien.

Depositphotos De Contrabas
(Depositphotos)