Vrije dagen kosten DVS'33 Ermelo twee plaatsen

De twee vrije zaterdagen hebben DVS’33 Ermelo even zoveel plaatsen op de ranglijst gekost. In de achtste speelronde waren de geelzwarten de oneven club en mochten toezien, hoe Sparta Nijkerk en Harkemase Boys een aanval op de koppositie doen.

Zaterdag 19 oktober stond er geen speelronde gepland in de Derde Divisie A, maar speelden Excelsior’31 en Hoek hun competitiewedstrijd van ronde 9 alvast vooruit in verband met de bekerwedstrijden tegen respectievelijk FC Utrecht en PEC Zwolle.

Op “De Koerbelt” in Rijssen wonnen de Zeeuwen. Door die winst nam Hoek de tweede plaats van DVS over, dat een week eerder door de zege van Sparta Nijkerk op Ajax van de eerste plaats verdreven was. De Zeeuws-Vlamingen hebben nu evenveel punten als de lijstaanvoerder uit Nijkerk en twee meer dan de Ermeloërs, maar speelden ook al twee wedstrijden meer.Resultaten Derde Divisie 12 oktober (speelronde 8; 8e ronde eerste periode):

De vrije beurt in deze ronde was dus voor DVS, dat zodoende de koppositie niet kon verdedigen.
Sparta Nijkerk-Ajax (am): De heel vroege voorsprong voor de Amsterdammers ten spijt ging Sparta Nijkerk toch met 2-1 rusten. De gelijkmaker viel halverwege het eerste bedrijf en de voorsprong op een psychologisch belangrijk moment net voor de thee. Toch vond Ajax de gelijkmaker na een uur voetbal de 2-2, maar ontving het een kwartier voor tijd een dreun door twee Nijkerkse treffers. Bij 4-2 bleef het, waardoor de oranjehemden de koppositie van DVS overnamen met 18 uit 7. De hoofdstedelingen vielen met 5 uit 7 terug naar de vijftiende plaats.

Harkemase Boys-ODIN’59: ook de Harekieten hadden kunnen profiteren van de vrije dag van DVS, maar deden dat niet. ODIN’59 moet zich als Sjakie in de chocoladefabriek gewaand hebben. Alles lukte en na een 0-2 ruststand werd het liefst 0-6. Een ongekende oorwassing voor de Friezen. Harkemase Boys raakte met 14 uit 7 zelfs de derde plek kwijt aan de Heemskerkers, die met 16 uit 8 wel in punten gelijk met DVS kwamen en zakte zelfs naar de vijfde stek.

Barendrecht-Hoek: De Zeeuwse ambities leken wat in het gedrang te komen na twee nederlagen, maar Hoek leidde na een kwartier al riant met 0-3. Die voorsprong werd na de rust nog uitgebouwd naar 0-4. Daardoor bezetten de Zeeuws-Vlamingen met 15 uit 8 de vierde plaats. Met 9 uit 8 vindt Barendrecht zich nu terug op positie elf.

VVSB-VVOG: Een tweede gele kaart voor de thuisclub en een benutte strafschop zette VVOG bij rust op een voordelige positie. Niet genoeg voor een zege en de harderwijkers hadden De Bollenstreek zelfs zonder punten kunnen verlaten. Kort voor tijd was het 2-1, maar de bezoekers hielden er met 2-2 toch een punt aan over. VVSB moest met nu 12 uit 7 een plaats inleveren en staat zevende. Met 8 uit 8 staan de Harderwijkers veertiende.

Jong Almere City FC-SteDoCo: De ingezette zegereeks van de Zuid-Hollanders werd in de polder een wreed halt toegeroepen. Na een 1-0 ruststand zag SteDoCo in ondertal de schade na de rust verder oplopen tot 5-1. Daardoor ging Jong Almere City FC met 13 uit 7 over VVSB heen naar de zesde plaats. De Hoornaars hangen met 10 uit 8 nog wel in het linker rijtje.

DOVO-Ter Leede: De nipte voorsprong voor de thuisclub bleef lang in stand, maar kort voor tijd vond Ter Leede toch nog het net. Met de 1-1 handhaafden de Sassenheimers zich op plaats acht met 10 uit 8. Met 8 uit 7 staat DOVO twaalfde.

FC Lisse-ONS Sneek: Het Friese verzet brak na de 1-0 nog voor de rust. Daarna liep de thuisclub uit naar 4-0 en kon ONS de eer nog redden. Door de 4-1 klom FC Lisse met 8 uit 8 naar de dertiende plaats. De Friezen hielden met 3 uit 7 de rode lantaarn in handen.

GOES-Excelsior’31: De terugweg was na de 0-4 zege voor de Tukkers ongetwijfeld korter dan de heenreis. Scoren is het probleem voor de Bevelanders, maar deze middag voor Excelsior’31 dus niet. Door deze winst passeerden de Rijssenaren Barendrecht op de ranglijst en staan met 10 uit 8 en staan tiende. GOES weet met 4 uit 8 alleen ONS Sneek onder zich.

Excelsior’31-Hoek: Deze wedstrijd uit de negende speelronde werd naar voren gehaald. Een beter Hoek zat al na een kwartier op rozen met een 0-3 voorsprong. Met veel strijd maakten de Rijssenaren er nog weer een wedstrijd van en kwamen terug tot 2-3, maar verder niet. Hoek kon door deze zege met evenveel punten als de koploper de tweede plaats van DVS overnemen, maar speelde wel twee wedstrijden meer.