Webinar over subsidie wateropvang en vergroenen tuin en dak op 7 april

Plannen om de tuin aan te pakken? Inwoners uit de regio Noord-Veluwe kunnen nu subsidie krijgen om hun tuin voor te bereiden op hitte, droogte en wateroverlast. 

Op 7 april is er een speciale webinar over deze subsidie met extra uitleg over de verschillende maatregelen

Bijvoorbeeld over het planten van bomen, het afkoppelen van regenwater en het aanbrengen van een groendak. De webinar is voor iedereen toegankelijk en wordt georganiseerd door de zeven Noord-Veluwse gemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Tijdens de webinar krijgen inwoners uitleg welke maatregelen zij kunnen nemen in hun tuin en wat het effect hiervan in de directe omgeving is. Ook wordt uitgelegd hoe de subsidie aangevraagd kan worden. Gedurende de webinar is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Webinar volgen
De webinar is op 7 april van 19:30 uur tot 20:00 uur. Daarna is er nog tijd om vragen te stellen. De webinar is te volgen via het YouTube-kanaal van Veluwe Duurzaam en de website van Veluwe Duurzaam: www.veluweduurzaam.nl/webinar. Inschrijven voor de webinar kan ook via deze pagina.

Over de subsidieregeling
Dankzij de subsidie kan er voor diverse maatregelen in de tuin subsidie worden aangevraagd. Het gaat om: het afkoppelen van regenwater, het aanbrengen van een groendak, weghalen van bestrating, een boom planten, het nuttig gebruiken van regenwater (denk aan een watertank voor het toilet) en het aanbrengen van een regenwatervoorziening (zoals een regenton). De maatregelen kunnen inwoners zelf nemen of laten uitvoeren door een hoveniersbedrijf.

De subsidie is beschikbaar voor inwoners uit de zeven regiogemeenten: Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. Meer informatie over het aanvragen en voorwaarden staan op de website van Veluwe Duurzaam: www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

Over Veluwe Duurzaam
Bij Veluwe Duurzaam kunnen inwoners en bedrijven terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing, verduurzaming van woning, tuin en milieu. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de zeven regiogemeenten: Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten en samenwerkingspartner Waterschap en Vallei en Veluwe.

(Foto Sjon.nl)