Wedstrijdverslag Dindoa 1 – ASVD 1

Dindoa wint voor het eerst sinds een aantal seizoenen van ASVD; 30-21

Topscoorder Roy van Boven Dindoa Ermelo korfbal
(Topscoorder Roy van Boven die dit seizoen is overgekomen van Unitas om samen met zijn vriendin Daphne van der Berg in 1 team te spelen. Een bijzonder goede aanwinst voor Dindoa: een fysiek sterke speler, goed in de rebound en een prachtig scorend vermogen).

Op een miezerige, druilerige zaterdagmiddag kon Dindoa 1 precies nadoen wat Dindoa 2 in de wedstrijd ervoor deed tegen ASVD.

Dindoa 2 heerste op alle vlakken tegen ASVD 2 en won uiteindelijk ruimschoots en met gemak de thuiswedstrijd tegen de Drontenaren met 28-13. Dit was voor Dindoa 1 een mooi voorbeeld om te volgen. Dindoa heeft de laatste seizoenen eigenlijk altijd van ASVD verloren maar vandaag waren de Ermeloërs bijzonder scherp en sterk. Het duurde even voor de wedstrijd van Dindoa 1 op gang kwam maar na een vijftal minuten wist Dindoa de stand van 1-1- uit te breiden naar 7-2.

Coach Steven Brink had Jonathan van der Beek weer in de basis gezet omdat Jorik Velgersdijk nog steeds geblesseerd is. Vooral Roy van Boven, dit jaar overgekomen van Unitas, scoorde in de eerste helft al 5 velddoelpunten. Dindoa ging met een goed gevoel de rust in met een tussenstand van 16-9. De tweede helft was eigenlijk niet anders dan de eerste helft; Dindoa was scherper in het schot en verdedigde zeer strak en gedisciplineerd. Ook was duidelijk te zien dat er een team stond waarvan de spelers elkaar uitstekend konden vinden in het spel.

De thuisploeg wist zelfs een voorsprong te creëren van 14 punten tegen ASVD; 26-12. Omdat Dindoa zoveel voor stond en zeker wist de wedstrijd niet meer uit handen te geven, wisselde coach Steven Brink een aantal reservespelers om hen ook nog te kunnen laten genieten van deze overwinning. Jelmer Steenkamp viel in en scoorde direct 3 keer. Aan het eind van de wedstrijd bij een stand van 28-14 lukte het de gasten om nog een paar keer te scoren en de stand terug te brengen tot 28-18. Dat was genoeg voor Dindoa en zij namen het initiatief weer en zorgden uiteindelijk voor een eindstand van 30-21. Dit was de tweede overwinning voor Dindoa in de overgangsklasse.

Volgende week wacht voor Dindoa 1 en 2 de zware uitwedstrijd tegen HKC uit Hardinxveld Giessendam.
Scores Dindoa 1: Karianne van der Velde 1; Tom van den Berg 2; Jonathan van der Beek 2; Daphne van den Berg 3; Jelmer Steenkamp 3; Aniek Odding 3; Kasper Vegersdijk 4; Saskia Lieman 4 (2); Roy van Boven 8.