Wedstrijdverslag Dindoa – Noviomagum

In een volle Dindoa hal werden de beide teams in de spotlights aan het publiek voorgesteld. Bijzonder bij het voorstellen van de Dindoa spelers was dat Kasper Velgersdijk door de mascotte van Dindoa, Sharky, een rompertje aangeboden kreeg met het logo van de Blue Sharks er op omdat hij afgelopen week vader was geworden.

De eerste tien minuten van de wedstrijd ging nog gelijk op. Na het verlies van vorige week in Den Haag waren de punten nu hard nodig. De thuisploeg nam steeds wel de voorsprong maar de Nijmegenaren konden telkens weer aansluiten.

Vanaf 4-4 zetten de blauw witters een tandje bij en liepen zij uit naar een voorsprong van 13-5. Noviomagum had moeite om te scoren door de sterke verdediging van Dindoa. Tien minuten lang lukte het hen niet om een puntje bij te schrijven. De absolute speler van de dag was Jorik Velgersdijk die alleen al in de eerste helft 8 doelpunten scoorde en ongekend zuiver was in zijn schoten.

Jammer dat Saskia Lieman met een spierblessure het veld moest verlaten. Haar invalster was Naomi Hackenitz. Uiteindelijk werd de ruststand 20-9 voor Dindoa. Jammer voor het publiek dat toen de rust kwam, wel gezellig in de hal, maar het leek wel of de opgebouwde spanning bij de spelers in de rust iets afgenomen was.

De gasten lukte het om in de tweede helft meer te scoren dan Dindoa. Het verschil met de eerste helft was groot. Daar was de scoreverdeling 20-9 en de tweede helft werd voor Noviomagum beter en zij scoorden meer dan Dindoa; 10-15.

Dindoa pakte nog wel regelmatig een puntje mee maar de voorsprong van 11 punten bij de rust liep terug tot zes punten bij de stand 28-23. Gelukkig waren er toen nog maar 3 minuten te spelen en scoorden Saskia Lieman, die er weer even in mocht van de verzorger, en Jorik Velgersdijk nog beiden en ij zorgden voor de eindstand van 30-24 waarmee Dindoa slechts 1 punt achter Achilles uit Den Haag staat in de eerste klasse. Dindoa 2 won redelijk makkelijk van Noviomagum 2 met 19-13 en staat nog steeds bovenaan in de reserve eerste klasse.

Scores Dindoa: Naomi Hackenitz 1; Kasper Velgersdijk 1; Tom van den Berg 2; Saskia Lieman 3; Mark Bronkhorst 4; Aniek Odding 4; Daphne van den Berg 5; Jorik Velgersdijk 10.

Volgende week speelt Dindoa uit tegen in Leusden tegen Antilopen.