Wedstrijdverslag KV Apeldoorn 1 – Dindoa 1

Dindoa verliest nipt eerste zaalwedstrijd in en tegen Apeldoorn; 31-28. Beide ploegen hebben elkaar al op het veld ontmoet waarbij Dindoa de punten in Ermelo hield. In Apeldoorn, in de zaal kwam de tweede confrontatie.

Dindoa had Bjarne Sinneker in de basis vanwege een geblesseerde Jorik Velgersdijk. De wedstrijd begon spectaculair.

Alleen in de eerste zes minuten van de wedstrijd werden er samen al 12 doelpunten gescoord en stond er een stand op het scorebord van 5-7 in het voordeel van Dindoa. Daarna moest Dindoa Saskia Lieman wisselen omdat een heer van Apeldoorn erg hard onder de korf op haar inbeukte waardoor zij met een schouderblessure het veld moest verlaten. Daphne van den Berg viel voor haar in en scoorde in haar eerste balcontact direct een fraai afstandschot; 5-9.

Daarna ging Dindoa lekker door met scoren en liep uit naar een maximale voorsprong van 6 punten in de achttiende minuut; 6-10.Toen waren het de heren van KV Apeldoorn die erg snel en van verre afstand de ballen met gemak raakt schoten en zo ervoor zorgden dat de thuisploeg kon inlopen. Met nog vijf minuten te spelen in de eerste helft kwam Apeldoorn zelfs gelijk op 16-16 maar weer was het Daphne van den Berg die met de laatste scoren van de eerste helft zorgde voor een 16-17 ruststand.

De tweede helft ging voor beide ploegen gelijk op. Het was stuivertje wisselen wie de leiding nam. Coach Evert Houtriet besloot met een tactische wissel Daphne van den Berg van vak te laten wisselen met Marlon van Diest. De onderlinge afstand bleef steeds maar één punt tot de twaalfde minuut toen Apeldoorn uitliep naar een 24-22 voorsprong. Tom van den Berg kwam er in en werd direct fors tegen de grond gewerkt door een speler van Apeldoorn wat de thuisspeler een gele kaart opleverde. Door twee scores van Jonathan van der Beek kwam de stand weer gelijk naar 24-24. Tot tien minuten voor tijd bleef het gelijk opgaan en was het nog 26-26. De wedstrijd werd wel steeds fysieker en begon steeds minder op korfbal te lijken. De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Dindoa maakte een paar slordige foutjes waardoor de aanvallen onderbroken werden en er niet gescoord kon worden. KV Apeldoorn bleef stevig doorgaan en zorgde onder luid gejuich van het thuispubliek voor een overwinning en eindstand van 31-28

Scores Dindoa: Aniek Odding 2; Mark Bronkhorst 3; Naomi Hackenitz 3; Bjarne Sinneker 4 (1); Jonathan van der Beek 4 (3); Kasper Velgersdijk 5; Daphne van den Berg 7

Dindoa twee verloor in Arnhem met 17-13 van Oost Arnhem 2
Volgende week spelen Dindoa 1 en 2 thuis tegen het altijd lastige ASVD uit Dronten.