Wedstrijdverslag Mia 1 tegen Dindoa 1

Dindoa wint op overtuigende wijze uit van Mia; 25 – 35.

Voor het publiek was het een prachtige wedstrijd om naar te kijken. Door de zestig doelpunten die gescoord werden waren er veel juich momenten voor de toeschouwers.

Dindoa begon al in de eerste minuut met de voorsprong neer te zetten door een fraaie doorloopbal van Tom van den Berg. Roy van Boven speelde weer in de basis van Dindoa 1 omdat Jonathan van der Beek nog steeds last heeft van een blessure. Na vijf minuten lukte het Mia om de voorsprong over te nemen; 3 – 2 maar daarna was het Dindoa weer die de leiding overnam. Het lukte de Ermeloërs niet om de een groot gat te slaan in de stand naar Mia. Het verschil bleef steeds maar twee of drie punten in het voordeel van Dindoa.

Pas in de allerlaatste seconde van de eerste helft scoorde Tom van den Berg een bijzonder mooi sprongschot en bracht daarmee de ruststand op 11 – 15. Voor het eerste een verschil van vier punten. De tweede helft was absoluut voor Dindoa. Het speelde sterk, was als team zeer gedreven en werd goed gecoached door Steven Brink. De Blauwwitters wisten de voorsprong halverwege de tweede helft uit te breiden naar zes punten; 19 – 25 en daarna was het gedaan met Mia. Daphne van den Berg en Kasper Velgersdijk scoorden allebei twee keer en brachten daarmee de stand op 19 – 29. Dit verschil wisten de Amersfoorters nog even terug te brengen tot zeven punten; 24 – 31 maar daarna was het weer Dindoa dat lekker scoorde. Net als in de eerste helft scoorde Dindoa door Mark Bronkhorst in de laatste seconden van de tweede helft het laatste doelpunt; 25 – 35.

Scores Dindoa: Aniek Odding 2; Roy van Boven 2; Saskia Lieman 3 (2); Daphne van den Berg 4; Kasper Velgersdijk 6; Mark Bronkhorst 8; Tom van den Berg 10. Door het verlies van koploper Achilles staat Dindoa 1 nu nog maar 1 punt achter de Haagse ploeg.

Dindoa 2 won ook met prachtige cijfers van Mia 2; 12 – 21 en Dindoa 2 staat nu 4 punten los van Achilles 2 en is klaar om te promoveren.
Volgende week spelen Dindoa 1 en 2 thuis tegen Die Haghe.