Wedstrijdverslag Nova 1 – Dindoa 1

Dindoa 1 en 2 speelden allebei in de Bilt tegen Nova 1 en 2. Een paar seizoenen geleden promoveerde Nova 1 nog ten koste van Dindoa 1 maar op dit moment heeft deze ploeg het erg moeilijk.

(Fotograaf Rik: topscoorder Saskia Lieman speelt de vrije bal in op Jonathan van der Beek)

Dindoa 2 stond in de rust al voor met 5 – 18 en won uiteindelijk met 11 – 33.

Dindoa 1 ging ongeveer dezelfde kant op als het tweede. Nova 1 kwam wel met 1 – 0 voor te staan maar had daarna een lange tijd niets meer in te brengen. Dindoa presteerde het om tien doelpunten achter elkaar te scoren en met het tiende doelpunt had elke speler van Dindoa gescoord. Nova kon nog een klein beetje inlopen maar maakte geen schijn van kans tegen het goed spelende Dindoa dat als team zeer sterk speelde. Dindoa 1 ging met 1 punt minder de rust in dan Dindoa 2 en kwam op een stand van 5 – 17.

In de tweede helft ging het wel wat minder met de ploeg uit Ermelo. De scherpte was er een beetje af en Nova kon inlopen tot 8 – 18. Toen was het weer tijd voor Dindoa, en met name Saskia Lieman die twee keer op rij scoorde, om weer uit te lopen naar 8 – 21. Coach Steven Brink zette vanwege de ruime voorsprong zijn wisselspelers in om hen ook te kunnen laten genieten van deze mooie pot korfbal. De Blauw witters kwamen met nog 1 minuut te spelen op een 14 – 28 voorsprong en toen was het Aniek Odding die de laatste twee punten scoorde en het dertigste punt in de laatste vijf seconden. Mede door haar kwam Dindoa weer op een score van dertig punten. Volgende week wacht een zware thuiswedstrijd tegen het Amstelveense KVA. Dindoa 1 en 2 staan nu nog allebei bovenaan in hun klasse.

Scores Dindoa: Mark Bronkhorst 1; Karianne van der Velde 1; Kasper Velgersdijk 2; Jonathan van der Beek 3 (1); Aniek Odding 4; Tom van den Berg 4 (2); Daphne van den Berg 4; Saskia Lieman 11 (1).