Winstpunt voor DVS'33 Ermelo bij ASWH (wedstrijdverslag)

Van de vijf laatste wedstrijden won DVS’33 Ermelo er maar één en drie keer werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Twee daarvan voelde duidelijk als verlies, maar het gelijkspel bij ASWH kon toch nog als winstpunt gezien worden. De Ermeloërs hebben er namelijk alle baat bij, dat de derde periode bij Quick boys terechtkomt om dan via een goede eindklassering deelname aan de nacompetitie af te dwingen.

ASWH was daarin een grote concurrent voor de Katwijkers. Het gelijkspel betekende dus vooral twee verliespunten voor de Ambachters. De twee eerdere ontmoetingen van de geelzwarten in Hendrik-Ido-Ambacht gingen met 4-1 verloren en dus was ASWH een lastig te bestrijden tegenstander voor de ploeg van Bert van Hunenstijn. Het was na afgelopen week afwachten over welke spelers hij kon beschikken. Oktay Öztürk was geschorst door zijn gele kaart tegen Harkemase Boys. Coen Vloedgraven kon ondanks zijn blessure in die wedstrijd toch weer opdraven. Roald de Vries daarentegen niet. Mark Bouwman stond zodoende in de basis, evenals Lars Dekker. Na weken van afwezigheid was ook Benjamin Roemeon weer aanwezig. Hij vormde met Olivier Pilon de aanval. Bij ASWH greep doelman Stefan Kok zijn kans voor de plaats onder de lat na de blessure van eerste goalie Stef Doedee.

DVS met 1-1 de rust in

In de twee voorgaande duels op “Schildman” ging DVS met een achterstand de rust in, maar ditmaal niet. De Ermeloërs startten met het meeste balbezit en tekenden in de 2e minuut voor de eerste doelpoging van de wedstrijd. Uit een voorzet van de sterk spelende Frank van der burg schoot Christiaan van Hussen naast. Het zou echter een wedstrijd worden met weinig kansen. Daarvoor hielden beide defensies de aanvallers van gevaar af. Scheidsrechter Ter Brake wilde graag laten doorvoetballen en DVS moest daar duidelijk aan wennen.

De leidsman wilde in de 7e minuut ook niet aan een overtreding van Jesper van den Bosch op Dennis Hollart. ASWH mocht door en de middenvelder vond Ismail Yilderim, die een enorme schietkans kreeg. De lat leek de Ermeloërs nog te redden, maar in de rebound deponeerde Van den Bosch het leer in het netje, 1-0. Een forse tegenvaller voor de geelzwarten. Vooral omdat de Ambachters graag opereren vanuit de omschakeling. Van een optisch overwicht van DVS in de beginfase was dan ook geen sprake meer. De treffer hielp de thuisclub goed in de wedstrijd. Met twee aanvallers konden de geelzwarten weinig druk zetten op de verdediging van de thuisclub, die zodoende makkelijk kon opbouwen.

Zelf zette ASWH steeds op het juiste moment druk op de bal, wanneer de Ermeloërs balbezit hadden. Voor de goals gebeurde er dan ook nauwelijks iets, tot er voor de Ermeloërs halverwege de eerste helft ruimte ontstond voor Olivier Pilon. Het bleef vooralsnog bij een hoekschop, die laag voorgebracht werd. Via Mark bouwman kwam de bal voor de voeten van Frank van der Burg, die in een wirwar van benen het gaatje vond om de 1-1 binnen te schuiven. Daarna ontstond er in de wedstrijd een status quo, die tot aan de rust duurde.

ASWH creëerde niets meer en Benjamin Roemeon kopte in de 41e minuut uit een voorzet van Christiaan van Hussen over. Een minuut later was doelman Stefan Kok net op tijd om een schot van de rappe aanvaller te blokken. In diezelfde minuut vonden de twee Ermelose voorwaartsen elkaar weer eens als vanouds, maar was er niemand voor het doel, waarna het schotje van Olivier Pilon makkelijk te stoppen was. De rust ging dus in met 1-1.

In slotfase op zoek naar zege

Het wedstrijdbeeld bleef lang hetzelfde in de tweede helft met twee ongewijzigde ploegen. Nog net binnen een kwartier voetbal zette DVS een goede aanval op, waarna Olivier Pilon vanaf links aflegde op Benjamin Roemeon, die uit de draai wilde aanleggen voor een schot. Hij ging daarbij te makkelijk neer in het duel en kreeg geel voor een schwalbe. Halverwege de tweede helft wisselde Daniël van Warven Soufyan Moro af. Met nog tien minuten te gaan moest ook Benjamin Roemeon het veld verlaten vanwege kramp en werd vervangen door Berry Powel.

Ook Cesco Agterberg pleegde een dubbele wissel (Mels van Driel en Ismail Yilderim verlieten het veld voor Nick Slotboom en Lester Pires). Beide clubs gingen nog wel op zoek naar de overwinning, maar van Ermelose kant bleef het bij een kopbal van Frank van der Burg in de 81e minuut uit een voorzet van Daniël van Warven, die overging. Invaller Pires was voor de thuisclub nog wel dreigend. Hij ging in de 84e minuut nog wel om doelman Paul Eppink heen en uit zijn voorzet schoot Bilal El Amrani over. In de extra tijd blokte Haico Epe, ingevallen voor de geblesseerde Mark Bouwman, een schot van de invaller. Gescoord werd er dus niet meer en verliet DVS Hendrik-Ido-Ambacht voor het eerst met een punt.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Paul Eppink, Frank van der Burg, Mark Bouwman (90’ Haico Epe), Jorran van Santen, Dennis Hollart, Lars Dekker, Coen Vloedgraven, Christiaan van Hussen, Soufyan Moro (68’ Daniël van Warven), Benjamin Roemeon (80’ Berry Powel), Olivier Pilon.
Opstelling ASWH: Stefan Kok, Gilmaro van der Werp, Stanley Husen, Peter Verhoeve, Yassine Belghar, David Almeida, Fabian Korporaal, Jesper van den Bosch, Mels van Driel (81’ Nick Slotboom), Ismail Yilderim (81’ Lester Pires), Bilal El Amrani.

Scheidsrechter: Dhr. F.E. ter Brake uit Dedemsvaart

Scoreverloop: 7’ Jesper van den Bosch 1-0, 23’ Frank van der Burg 1-1.