Wisseling in staf A-selectie DVs'33 Ermelo: Sileon gaat, de Geijter sluit aan

De Technische Commissie moet helaas bekend maken dat Marcel Sileon om persoonlijke redenen stopt als assistent-trainer van de A-selectie. Zijn opvolger is inmiddels ook bekend, oud-speler en huidig trainer van JO-19, Stevan de Geijter, zal per direct doorschuiven naar de A-selectie en assistent worden van hoofdtrainer Peter Wesselink.

Marcel Sileon werkte sinds dit seizoen weer samen met Peter Wesselink en de chemie was erg goed. Het is dan ook zeer te betreuren dat Marcel nu al deze keuze heeft moeten maken.

Reactie Marcel Sileon: ”Ik kan komend seizoen niet bij DVS aan de slag en ik had daar zo’n zin in. Ik had het in de korte periode dat ik bezig was enorm naar mijn zin. De mensen die ik heb leren kennen binnen de club (supporters) en de mensen rondom de selectie en de selectie zelf gaven mij een gevoel dat er iets moois aan het ontstaan was. De manier waarop alles tot op de dag van vandaag gegaan is heb ik als erg prettig ervaren, dit siert het bestuur, de TC en de club. Ik ga dan ook zeker dit seizoen een aantal keer komen en blijf DVS volgen. Heel veel succes met de club en ik hoop op een heel mooi seizoen. Nogmaals bedankt!”

Tegenover het vertrek van Marcel Sileon staat de komst van Stevan de Geijter als nieuwe assistent-trainer. Stevan speelde in de jeugd van DVS en kwam later na zijn studie ook nog uit voor de A-selectie waarmee hij in 2015 kampioen werd in de Hoofdklasse C en promoveerde naar de Topklasse. Vanaf 2015 is Stevan ook actief als trainer binnen de jeugdopleiding van DVS. Vanaf JO15-1 stroomde hij door naar JO19-1 waar hij aan zijn derde seizoen zou beginnen. Stevan is een man van de club en is gewend om op divisie-niveau te werken en te denken. Hij verstaat het trainersvak goed en gezien zijn ambitie is dit een mooie nieuwe stap in zijn trainerscarrière.

Reactie Stevan de Geijter: “Nadat bekend werd dat Marcel helaas noodgedwongen moest stoppen bij de A-selectie, werd ik gebeld door Edmund op mijn vakantieadres of ik zijn rol zou willen overnemen als assistent-trainer. Maandag heb ik gezeten met de TC en na een goed gesprek, waarin het vertrouwen van hen naar mij werd uitgesproken, zijn we tot een overeenstemming gekomen. Als jongen van de club is het een hele eer om deze functie te mogen uitoefenen. Helaas moet ik hierdoor wel een geweldige staf en spelersgroep achter laten bij JO19-1. Maar mijn ambitie en het goede gesprek gaven de doorslag en ik kijk uit na de samenwerking met Peter. Via deze weg wil ik ook graag Jack en Vincent bedanken voor al die jaren steun en vertrouwen die ze in mij hebben gehad als trainer.”

Het bestuur, de TC, staf en spelers willen Marcel bedanken voor zijn inzet in de afgelopen periode en wensen hem sterkte. Daarnaast wensen de TC en het bestuur Stevan veel succes in zijn nieuwe functie bij de A-selectie. Voor de plotselinge vacature bij JO19-1 gaat het bestuur in overleg met de TC Opleidingen. Hierover later meer.

Technische Commissie en Bestuur DVS’33 Ermelo

(Foto DVS'33 Ermelo)