Zaterdag 22 juni Midzomernachtbeleving vanaf schaapskooi Ermelo

Beleef de midzomernacht op de Ermelosche Heide en ga samen op pad met natuurgidsen Jeanne Dijkstra en Gerard van Ruiten over de Ermelosche Heide. Tegen het eind van de wandeling wordt u op een grafheuvel getrakteerd op een drankje en de klanken van de jachthoorn.

Zaterdag 22 juni, van 21.30-23.00 uur, vertrek vanaf schaapskooi Ermelo. Deelname kost € 5,00, t/m 12 jaar € 2,00 inclusief drankje. Voor deze excursie is het mogelijk om vooraf te betalen via www.schapedrift.nl. Betalen bij de gidsen kan ook.

Zonnewende
In vroegere tijden werd de viering van midzomernacht gelinkt aan de zomerzonnewende. De mensen geloofden dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en hiervoor plukten ze op deze nacht. Ook ontstak men vroeger vreugdevuren om zich te beschermen tegen de duistere krachten waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment waarop het aantal uren daglicht opnieuw afnam. Gelukkig loopt het met die duistere krachten tegenwoordig niet meer zo’n vaart, maar de kortste nacht op de Ermelosche Heide meemaken blijft een speciale belevenis. Luister naar de geluiden van het bos; misschien is de roep van de bosuil of het snorren van de nachtzwaluw te horen. Boven op een van de grafheuvels wordt u verrast met een drankje en de indrukwekkende klanken van de jachthoorn.

Bereikbaar
Schaapskooi Ermelo staat aan de Postweg 50, bereikbaar via de Drieërweg, Ermelo. Tel. 0577-407254, www.schapedrift.nl.