Zwaarbevochten zege DVS'33 op HSV Hoek na kickstart (wedstrijdverslag)

DVS’33 Ermelo kende in de elfde speelronde thuis tegen hsv Hoek weer een kickstart met een zeer vroege score, maar moest daarna nog vol aan de bak om de drie punten thuis te halen.

De Zeeuwen hebben kennelijk een perverse prikkel nodig om tot het goede voetbal te komen en dan alsnog resultaat te boeken.

Tot tweemaal toe werd de aansluiting gevonden, maar de bevrijdende vierde treffer voor de geelzwarten betekende de winst. Hoek was gehavend met het ontbreken van clubtopscorer Kyle Doesburg met zeven doelpunten en aanvoerder Regillo Vandepitte, waardoor de blauwwitten wat langer moesten zoeken naar de juiste organisatie. Bij DVS waren Mark Bouwman en Lars Dekker geblesseerd, zodat Dennis Hollart en Berry Powel in de basis stonden. De laatste natuurlijk in de spits met Roemeon en Pilon naast hem en Maurice de Ruiter een linie daarachter. Dennis Hollart was naast Basil Camara in het hart van de defensie geposteerd met Jorran van Santen daarvoor. Het publiek kreeg tot het slotsignaal van scheidsrechter Timmer een aantrekkelijke en spannende wedstrijd voorgeschoteld.

DVS met marge de rust in
De aftrap was voor de bezoekers en DVS had nog nauwelijks balbezit gehad, toen Jorran van Santen na zijn interceptie Berry Powel bereikte. Die bediende Olivier Pilon, die met een geplaatst schot doelman Jordi de Jonghe al na veertig seconden versloeg, 1-0. De geelzwarten wilden meteen doorpakken en namen nu het heft in handen. Jorran van Santen bracht in de 9e minuut de bal met het hoofd opnieuw in en lanceerde Berry Powel opnieuw. Bij zijn doelpoging werd hij door Fabian Wilson dusdanig gehinderd dat de bal op de stip ging. Keeper de Jonghe zat nog wel in de goede hoek bij de strafschop van Olivier Pilon, maar de zuiver geplaatste penalty was onhoudbaar, 2-0.

De Zeeuwen zijn bekend met een achterstand, hakten wel meer met dat bijltje om dan nog winnend van het veld te stappen. Zij voelden zich allerminst verslagen. Dat gebeurde dan wel veelal in thuiswedstrijden. Na een kwartier kwam zo de eerste kans voor de bezoekers, nadat Wilson Rik Impens bediende. Die kwam ten koste van Vloedgraven en Hollart in vrije schietpositie, maar zijn inzet kon zonder te veel moeite door doelman Thodorie Velanas gepakt worden. Dennis Hollart kon een minuut later voorkomen, dat Yves Nyemb tot een doelpoging kon komen. Een ploeg als Hoek mag natuurlijk niet terugkomen in de wedstrijd en via Olivier Plion lag er in de 18e minuut een uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden. Na zijn interceptie zette hij zelf de aanval op. Via een goede actie van Maurice de Ruiter speelde Benjamin Roemeon de aanval vervolgens goed uit door de bal panklaar op DVS’ topscorer te leggen. Een meter voor de doellijn leek een simpel balcontact voldoende, maar hij moest nog wel een hoek kiezen. Dat lukte wel, maar hij slaagde er ook in om over te schieten.

Geen 3-0 dus. Hoek had al een tandje bijgeschakeld en zorgde in de 20e minuut weer voor gevaar. Roald de Vries kon de pass op rechts niet onderscheppen, zodat Ruben de Jager kon voorzetten. Echter zonder een medespeler te bereiken, zodat de bal opgeraapt kon worden door Thodorie Velanas. Hij had een minuut later ook weer goed zicht op de boogbal van Yves Nyemb en plukte de bal net onder de lat weg. Toch kwamen de blauwwitten in de 25e minuut dichterbij en daar mocht de Ermelose goalie zich wel schuldig aan voelen. De bal glipte uit een hoekschop door zijn handen heen, waarna verdediger Kim van den Berg tussen een aantal DVS’ers raak kopte, 2-1. Een minuut later leek de marge van twee alweer hersteld te worden. Benjamin Roemeon was door Frank van der Burg op de rechterflank weggestuurd en hij verzond de uitstekende voorzet op Berry Powel. Die hing goed in de lucht voor de nagenoeg perfecte kopstoot. Helaas voor de geelzwarten met net te weinig richting de hoek, waarna doelman De Jonghe met een reflex nog redding kon brengen.

De thuisclub had het momentum weer gevonden en Olivier Pilon zou met een half uur voetbal zijn trilogie vervolgen. Daar ging een indrukwekkende rush aan vooraf van Benjamin Roemeon en twee Zeeuwen konden zijn steekpass niet onderscheppen. Het werd een kopie van de 1-0 want Pilon krulde het leer weer om de verbouwereerde doelman heen; een onvervalste hattrick, 3-1. Hoek wilde nog niet van wijken weten en een schot van Rik Impens ging in de 34e minuut maar net over. Benjamin Roemeon was er vier minuten later aan de andere kant nog dichterbij, toen zijn geblokte schot op de rechterkruising landde. Vervolgens zou Hoek direct hierop weer een goede kans krijgen, toen Jonathan Constansia de bal afpakte van Frank van der Burg en Ruben de Jager in scoringspositie zette. Het schot ging ook richting de linkerpaal, maar Thodorie Velanas dook de bal met een knappe save uit de hoek. De lob van Olivier Pilon in de 41e - en de voorzet van Ruben de Jager in de 43e minuut zorgden iet meer voor een treffer, zodat DVS met een nog alleszins onveilige 3-1 voorsprong ging rusten.

Hoek na rust bijna langszij
Voor Bert van Hunenstijn was er nog geen reden om te gaan rusten, maar Dennis de Nooijer bracht twee verse krachten in; Levi Mombarg en Gianni Tiebosch voor Zinou Chergui en Marijn Wijkhuijs. Nu was er niet die kickstart van DVS, hoewel Berry Powel het in de 48e minuut nog wel met een verrassende boogbal probeerde. Die inzet ging net naast en over. Een minuut later leek de vierde wel degelijk op het scorebord te komen, toen Maurice de Ruiter met een uitstekende passje Olivier Pilon vrij voor het doel zette. Die passeerde de sluitpost ook, maar zag de bal vervolgens achter lopen. Het had de nekslag kunnen betekenen voor de gasten. Nu gingen zij op zoek naar de aansluiting en kregen daarbij de helpende hand van DVS. Het duwtje van Frank van der Burg aan Rik Impens verleidde de jonge scheidsrechter Timmer uit Apeldoorn ertoe om de bal op de stip te leggen. De schaduwschutter van Hoek voltrok het vonnis zelf en stuurde Velanas naar de verkeerde hoek. Met de 3-2 in de 56e minuut gingen de geelzwarten hun zwakste fase van de wedstrijd, hoewel Berry Powel doelman Jordi de Jonghe twee minuten daarna nog wel tot een uiterste redding dwong door een vrije trap uit de verre hoek te halen.

Vervolgens leverde een geblokt schot van Jorran van Santen niet meer dan een hoekschop op. De Zeeuwen gingen echter serieus op zoek naar de gelijkmaker en waren daar ook dichtbij na de voorzet van Constansia in de 66e minuut. Die ging net over Basil Camara heen, waarna invaller Gianni Tiebosch kon aanleggen voor een schot. Zijn vizier stond niet juist gericht. In deze fase verloor DVS de persoonlijke duels terwijl de vermoeidheid bij Berry Powel en Jorran van Santen aan de lichaamstaal was af te lezen. De aanvaller mocht als eerste gaan rusten in de 69e minuut, waardoor er met Oktay Öztürk wat meer duelkracht in het veld kwam. Hij won ook meteen een paar persoonlijke duels, maar de druk van de Zeeuwen was nog niet verdwenen.

De vermoeide van Santen zat er in de 71e minuut nog net met een teentje tussen, voordat Impens nog weer gevaarlijk kon worden. Wie nooit last heeft van vermoeidheid, is Benjamin Roemeon. Razendsnel pikte hij de bal op in de 72eminuut en stuurde Olivier Pilon de diepte in met zijn afgemeten passje. De topscorer zocht de verre hoek, maar de inzet rolde net naast. De druk werd vooralsnog niet verlicht. Nog in diezelfde minuut zette de kleinste aanvaller van DVS opnieuw aan en werd door Ruben de Jager vastgepakt, waardoor een uitbraak uitbleef. Uit de vrije trap van Maurice de Ruiter kopte Jorran van Santen over. Aan Zeeuwse kant kwam Sidy Ceesay nog binnen de lijnen voor Nyemb. Ook bij de bezoekers ging de vermoeidheid nu meespelen.

Direct na de volley van Maurice de Ruiter in de 81e minuut, dat net naast ging kreeg Hoek de laatste mogelijkheid van de wedstrijd. Invaller Levi Mombarg speelde zich vrij, maar schoot vervolgens naast. Daarna gooide Benjamin Roemeon de wedstrijd zeven minuten voor het einde in het slot. Dennis Hollart werkte het leer weg en Kim van den Bergh leek dat te controleren, maar de rappe aanvaller plukte dat van zijn schoen, leek nog wat te ver naar buiten te gaan en vond door de benen van de goalie de verre hoek, 4-2. Daarmee was de koers gelopen. Jorran van Santen en Olivier Pilon maakten in de slotminuten nog plaats voor Yannick van Zwam en Daniël van Warven. Die wissels hadden geen invloed meer op de wedstrijd, die dus een zwaarbevochten zege opleverde voor de Ermeloërs. Hoek toonde zich zeker een verrijking voor de Derde Divisie en zorgde ervoor, dat DVS bij belangrijke fases niet bepalend kon voetballen. Daardoor werd het een zeer boeiende wedstrijd, die gelukkig een overwinning voor de gastheren opleverde.

Zaterdag 10 november is een beker- en inhaalronde, zodat DVS dan vrij is. Dan komen de geelzwarten niet in actie, maar dinsdagavond 6 november oefenen zij wel tegen Jong De Graafschap, dat veertiende staat in de Derde divisie op de zondag.