Aankondiging bekendmaking aanbeveling nieuwe burgemeester van Ermelo

De gemeenteraad van Ermelo doet op woensdag 12 oktober, op voorstel van de vertrouwenscommissie, een aanbeveling voor de benoeming van de nieuwe burgemeester. Dit gebeurt tijdens een openbare raadsvergadering. De raadsvergadering start naar verwachting om 21:15 uur en is live te volgen via www.ermelo.nl/kijkmee.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft een burgemeester voor de gemeente Ermelo gezocht

De wet schrijft voor dat alles van deze procedure zorgvuldig gebeurt en waarborgt de vertrouwelijkheid van deze benoemingsprocedure. Het resultaat van de zoektocht is de aanbeveling voor het benoemen van een kandidaat tot burgemeester. De vertrouwenscommissie brengt tijdens een besloten raadsvergadering verslag uit aan de raad, over de eerste en tweede voorkeurskandidaat voor de nieuwe burgemeester. De gemeenteraad stemt vervolgens met een schriftelijke en geheime stemming en besluit daarmee wie de raad aanbeveelt als nieuwe burgemeester van Ermelo.

De gemeenteraad stuurt de aanbeveling aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De minister beslist over de voordracht aan Zijne Majesteit de Koning.
Wilt u meer weten?
Kijk voor meer informatie over het proces rondom de burgemeesters-benoeming op
www.ermelo.nl/nieuweburgemeester.
Heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met de griffie, via [email protected].