Aanslag gemeentelijke belastingen 2021 gemeente Ermelo

Eind januari valt de gemeentelijke belastingaanslag voor inwoners en bedrijven weer op de mat. U krijgt de aanslag van Meerinzicht. Meerinzicht is de samenwerking van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde. Deze organisatie regelt de belastingzaken voor onze gemeente. U ontvangt de aanslag gemeentelijke belastingen via de post. 

Wat staat er op de aanslag?

Op de aanslag ziet u de WOZbeschikking en één of meer van de volgende belastingen:
  • onroerendezaakbelastingen; • afvalstoffenheffing vastrecht;
  • afvalstoffenheffing vastrecht verzamelcontainer;
  • afvalstoffenheffing Diftar;
  • rioolheffing;
  • reclamebelasting. 
Alle informatie en de tarieven van deze gemeentelijke belastingen vindt u op belastingen.meerinzicht.nl

Wijzigingen in de rioolheffing
De hoogte van de aanslag rioolheffing wordt berekend naar het waterverbruik per jaar, per perceel volgens opgave van Vitens. De eerste klasse voor rioolheffing is opgesplitst. Een gemiddeld gezin dat tot 500m3 water verbruikt, betaalde daarvoor eerst € 220,-. Nu ligt die grens bij 250m3. Wie nu meer dan 250m3 tot 500m3 water verbruikt gaat € 25,- meer betalen, namelijk € 245,-. Kleine verbruikers tot 100m3 gaan minder betalen, namelijk € 195,-. Voor sommige gebruikers stijgt of daalt daarmee de aanslag. Voor de meesten aanslagen blijft het bedrag hetzelfde. De gewijzigde tarieven voor rioolheffing vindt u op belastingen.meerinzicht.nl

Hondenbelasting afgeschaft
Daarnaast hebben wij de hondenbelasting vanaf 1 januari 2021 afgeschaft. U kunt alleen nog hondenbelasting ontvangen over het afgelopen jaar.  Het af- en aanmelden van een hond is in Ermelo niet meer nodig. 

Bekijk meer informatie over uw aanslag
U kunt uw aanslag(en) en eventuele taxatieverslag(en) bekijken op www.meerinzicht/belastingbalie. U logt hier in met uw DigiD. Als bedrijf of maatschappelijke instelling kunt u inloggen met e-herkenning of door deze schriftelijk op te vragen bij de heffingsambtenaar van Meerinzicht, postbus 1201, 3840 BE Harderwijk. Meld hierbij uw naam, adres, woonplaats, e-mailadres en het aanslagnummer. 

WOZ-waarde te hoog?
Wij hebben de WOZ-waarde van uw onroerende zaak (woning, bedrijfspand en/of grond) met zorg vastgesteld. Als u denkt dat de WOZ-waarde te hoog is, dan horen wij dit graag. U kunt telefonisch contact met ons opnemen via (0341) 56 73 21. U kunt ook gebruik maken van het formulier op de website van Meerinzicht, via www.meerinzicht.nl/woz. Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw zaak te bespreken. 

Kwijtschelding
In sommige gevallen kunt u  kwijtschelding krijgen voor de belasting op onroerende zaken en  afvalstoffenheffing, Diftar en rioolheffing. Hoe u dit aanvraagt, staat op de achterkant van het aanslagbiljet. Heeft u vorig jaar al kwijtschelding gekregen? Dan hebben wij al bekeken of u hier weer recht op heeft. Is dat het geval, dan hoeft u geen aanvraag meer te doen en staat de kwijtschelding al op uw aanslagbiljet. Meer informatie over kwijtschelding vindt u op www.meerinzicht.nl/belastingbalie