Afvalopruimdag in Ermelo een groot succes!

De Ermelose Afvalopruimdag op zaterdag 26 maart was weer een groot succes. De gemeente Ermelo organiseert deze ochtend ieder jaar, om aandacht te vragen voor zwerfafval.

Door corona hebben ze het twee jaar niet georganiseerd. Maar nu kon het weer!

Een grote groep enthousiaste mensen kwam meedoen aan de afvalopruimdag. In het hele dorp staken jong en oud de handen uit de mouwen.

Ermelo kleurde oranje
Voorzien van hesjes, grijpers en zakken trok iedereen het dorp in en al snel kleurde Ermelo oranje. Veel vrijwilligers gingen in hun eigen wijk en buurt aan de slag om rondslingerend afval op te ruimen. Iedereen werkte hard en kwam vol verhalen en zakken afval terug.

Afval hoort in de bak en niet in de natuur
Na afloop bedankte demissionair wethouder Leo van der Velden iedereen voor zijn inzet. Hij benadrukte hoe belangrijk het is om de omgeving schoon te houden. Voor iedereen was er een heerlijke lunch, en kon er nagepraat worden. “Het is jammer dat het nodig is, maar het is mooi
om mee te werken aan een schoon Ermelo. Een goede manier om mijn kinderen te laten ervaren dat afval in de bak hoort en niet in de natuur”, aldus één van de deelnemers. Met een leuk aandenken ging iedereen daarna naar huis.


Afvalopruimdag Ermelo 2022
(Afbeelding gemeente Ermelo)