Amateur weerman Jaap de Vries bij NMP in Ermelo

In De Witte Heide aan de Kerklaan 5a (zij-ingang), de thuisbasis van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo zijn regelmatig themabijeenkomsten op de laatste zaterdag van de maand. 

Op zaterdag 24 november 2018 staat ‘Het weer’ centraal van 10.00 - 12.30 uur. Om 10.30 uur zullen Jaap de Vries en Gert Schuurman een presentatie verzorgen.

Jaap de Vries is amateurweerman, de Ermeloër is al heel lang een actieve weerkenner en een echte liefhebber van spannende weersituaties. Jaap heeft zijn eigen Weerstation Ermelo en geeft dagelijks een weerupdate, te volgen via twitter @JaapdeVries20.

Er zijn weinig landen waar zoveel over het weer gesproken wordt als in Nederland. Maar er zijn ook weinig landen waar het weer zo veranderlijk is als bij ons. Hogedrukgebieden, depressies, isobaren dicht bijeen, straalstromen enz. Gaat ons weer veranderen door klimaatverandering? Jaap en Gert vertellen er meer over.

U kunt, onder het genot van een kopje koffie of thee, met vragen en/of opmerkingen op het gebied van natuur en milieu bij ons terecht in De Witte Heide. Ook zijn de NMP boekuitgaven en ansichtkaarten verkrijgbaar.

De toegang is vrij. Meer informatie www.nmpermelo.nl

Amateur weerman Jaap de Vries