Bescherming vennetje Schaapskooi

Voor veel inwoners van Ermelo is het vennetje bij de Schaapskooi aan de westkant van de Ermelose heide een begrip. Het ven is rijk aan amfibieën en rondom het ven komen diverse soorten reptielen voor. 

In het verleden stond er een hek om het ven heen. Om het te beschermen en honden uit het water te weren

Na een herinrichting van het ven was het hek weggehaald. We zien nu dat het ven weer volop wordt gebruikt door honden en paarden. Die bewegingen zijn niet goed voor de amfibieën in het ven, waaronder de salamanders, kikkers en padden.
 
Nieuw hek om ven beschermt dieren

Ook zijn er recent goudkarpers uit het ven gevist. Dergelijke vissoorten eten namelijk alles op wat beweegt. Het is dan ook strafbaar om deze vissoorten in het ven te gooien. Om de kwetsbare en beschermde diersoorten rust en bescherming te geven, is er weer een hek om het ven geplaatst.
 
Helpt u mee de natuur te beschermen?
Het beschermen van de kwetsbare natuur in Ermelo vraagt om samenwerking en wederzijds begrip. Wij vragen om uw medewerking en begrip voor het plaatsen van het hek. Op dit moment weten wij geen andere oplossing. Mocht u tips of vragen hebben, neem dan contact op met de heer H.J. Zwart, beheermedewerker bossen, natuurterreinen en fauna: [email protected].