Bewoners blij met huurwoning in het Oranjepark in Ermelo

Het Oranjepark in Ermelo is 42 sociale huurwoningen en blije bewoners rijker. De bewoners zijn al druk met het inrichten van de woningen. Een van hen is mevrouw Hop: “Over 1,5 week ga ik verhuizen. Mijn kinderen en kleinkindere helpen mij daarbij. Ik kan niet wachten. Deze plek is toch fantastisch!” 

42 sociale huurwoningen in woongebouw Parkstaete in Ermelo

Mevrouw Hop (85 jaar) was op zoek naar een kleinere woning. “Het huis werd te groot. Een grote tuin, een grote zolder en een diepe kelder. Het goed onderhouden lukte niet meer. Dankzij de doorstroomregeling kreeg ik voorrang op een kleinere woning. Ik ben zo blij met deze plek. Een prachtig gebouw, in een mooi park met het dorp op loopafstand.”

Een energiezuinig woongebouw
De nieuwbouw bestaat uit 42 sociale huurwoningen. Het woongebouw heeft 5 verdiepingen. Er zijn 30 3-kamer appartementen en 11 2-tweekamer appartementen. Tot slot is er 1 studio. Verwarmen gebeurt met een warmtepomp die warmte uit de bodem haalt en ook de toegepaste ventilatie is zeer energiezuinig. Al met al krijgen de huurders daardoor een zeer laag energieverbruik. Zes appartementen zijn verhuurd aan woningzoekenden met een zorgindicatie. In samenspraak met de Zorggroep Noordwest-Veluwe.

Wachtlijsten zijn lang
Bestuurder Fleur Imming van Uwoon: “Ik ben blij dat wij zoveel extra sociale huurwoningen hebben gebouwd. Want de wachtlijsten in Ermelo zijn lang. Veel Ermeloërs zitten op een betaalbare woning te wachten. Waar dat kan voegen we woningen toe. En dat is hier gelukt. Naar dit type woningen is veel vraag. Kleine woningen voor bijvoorbeeld alleenstaanden, starters of senioren. Ik wens alle bewoners heel veel woonplezier op deze prachtige plek.”

Oranjepark
Het woongebouw staat in de nieuwe woonwijk: het Oranjepark. Een parkachtige omgeving met (zorg)woningen, een gezondheidscentrum en een buurtkamer. Het Oranjepark is nog volop in ontwikkeling. Het wordt een woonplek waar elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken centraal staat. Bij de aanleg van het park is daarom veel aandacht voor ontmoetingsplekken en wandelpaden. Wethouder Hugo Weidema: “Deze appartementen dragen bij aan het realiseren van nog meer betaalbare woningen in Ermelo. En dat in een mooie woonomgeving als het Oranjepark waar in totaal 99 woningen worden gebouwd.”

Onthulling naam Parkstaete
Het woongebouw heet Parkstaete. Bedacht door buurtbewoner Marjolein van Diest. Op 12 maart onthulde Marjolein van Diest en directeur Fleur Imming, de naam van het gebouw. Een feestelijke onthulling voor nieuwe bewoners, buren, aannemer Van Wijnen, Zorggroep Noordwest-Veluwe en gemeente Ermelo.

Uwoon Parkstaete Ermelo
(Foto Joël Vingerling)