Bijzonder zwemonderwijs voor speciale kinderen

Interactie Sportbedrijf Ermelo B.V. is na de versoepelingen direct gestart met ‘bijzonder zwemonderwijs’. Hier blijkt veel vraag naar te zijn, de lesgroepjes lopen al snel vol, maar er is nog plek.

Bijzonder zwemonderwijs

Is zwemles voor kinderen met bijvoorbeeld een lichamelijke-, motorische-, geestelijke beperking of een autismespectrumstoornis. Dankzij deze unieke zwemles kunnen zij net als alle andere kinderen genieten van zwemmen en spelen in het water.
 
Waterpret & zwemveilig
Bij Interactie vinden wij dat waterpret voor iedereen is en dat alle kinderen zwemveilig moeten zijn. Juist als je niet mee kunt komen in de reguliere zwemles, moet er een alternatief zijn. Daarom is Interactie  gestart met bijzonder zwemonderwijs, zodat we kinderen met speciale eigenschappen aangepast zwemonderwijs kunnen bieden.
 
Waarvan verschilt bijzonder zwemonderwijs met een reguliere zwemles?
Tijdens bijzonder zwemonderwijs wordt er individueel lesgegeven of in kleine groepjes van maximaal 2 tot 4 kinderen. Omdat de lessen zeer gestructureerd zijn en maximaal 30 minuten duren, kunnen zij over het algemeen goed meekomen.
 
Zo kunnen zij zwemvaardigheden oefenen en genieten van zwemmen. Dat doen ze in een veilige en prikkelarme leeromgeving. Hierdoor krijgt het zelfvertrouwen van deze kinderen een boost. Meer informatie over deze vorm van zwemonderwijs vind je op https://www.interactie-ermelo.nl/activiteiten/bijzonder-zwemonderwijs/

(Foto Interactie Sportbedrijf)