Binnen 15 minuten weten of je corona hebt? Dat kan nu. Ermelose ondernemers openen corona sneltest voor regio 0341

Vanaf aanstaande maandag is het mogelijk om ook in regio 0341 een corona sneltest te doen. Binnen 15 minuten na de test ontvang je al de uitslag. Vier Ermelose ondernemers en verpleegkundigen hebben de handen inéén geslagen om dit mogelijk te maken. In nauwe samenwerking met de gemeente Ermelo. (Bekijk de video)

Inwoners uit die plaats, maar ook uit Harderwijk, Hierden, Hulshorst, Nunspeet en Putten kunnen daar terecht.

De tests worden uitgevoerd door een team gediplomeerd verpleegkundigen met BIG registratie.
De verpleegkundigen worden speciaal getraind voor het afnemen van de sneltests en staan onder leiding van twee ervaren verpleegkundigen die al veell coronatests hebben afgenomen in ziekenhuis Sint Jansdal. De tests zijn veilig, betrouwbaar (99,3% nauwkeurig) en gevalideerd voor gebruik binnen Europa.   


De afgelopen weken nam het aantal coronabesmettingen weer flink toe. Door de lange wachttijden duurt het vaak erg lang voordat mensen kunnen worden getest. Ook op de uitslag moet vaak nog dagenlang worden gewacht. De druk op de zorg is groot en neemt hierdoor opnieuw toe. Terwijl er ook andere belangrijke zorg moet worden verleend. Daarnaast vormen de lange wachttijden een groot probleem voor veel ondernemers. Bij verdenking van corona moeten ze hun personeel nu vaak dagenlang missen. Dat is niet alleen praktisch een groot probleem. Het kost ook veel geld. In een tijd die voor veel ondernemers al zwaar genoeg is.
 
De initiatiefnemers doen dit om de zorg te ontlasten, maar ook het bedrijfsleven, scholen en andere instellingen. De initiatiefnemers hebben als ondernemer zelf ervaren hoe groot de impact is wanneer corona het bedrijf treft.
 
Maar het allerbelangrijkste:
met deze sneltests kan het virus sneller worden teruggedrongen, meer besmettingen een halt worden toegeroepen en kostbare tijd en geld worden bespaard. Het doel is dat mensen binnen een dag terecht kunnen voor hun test en vervolgens binnen 15 minuten de uitslag ontvangen.   Vanaf aanstaande maandag 26 oktober zal op diverse locaties in de omgeving worden getest. Aanmelden kan nu al. Meer informatie en inschrijven kan via www.0341sneltest.nl

Corona sneltest Ermelo